İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa Genel Bakış Konulu Seminer Yapıldı

01.03.2013

 

30.06.2012 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile işçi sağlığı ve iş güvenliği alanına ilişkin birçok temel düzenleme yapılmıştır. Bu kanuna bağlı olarak da birçok yönetmelik, tebliğ ve genelge yayınlanmıştır.

İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu, 6331 sayılı Kanun ve bağlı alt düzenleyici işlemler ile işçi sağlığı ve iş güvenliği alanına ilişkin getirilen düzenlemeleri meslektaşlarımızla paylaşmak üzere eğitim seminerleri yapılmasına karar vermiştir.  Seminerlerde mesleki, hukuki ve idari konularda meslektaşlarımızla bilgi paylaşımı yapılması amaçlanmaktadır.
 
6 eğitim seminerinden oluşacak seminer dizisinin ilk toplantısı 27 Şubat Çarşamba günü İzmir Tabip Odası Orhan Süren Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya yaklaşık 80 meslektaşımız katıldı.
 
İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu Başkanı Dr. Hakan Toksöz, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu’na Genel Bakış konulu bir sunum yapmıştır. Dr.Hakan Toksöz; işçi ve iş güvenliği alanına ilişkin son yıllarda yaşanan tartışmaları ve meslek örgütlerinin alanın dışına çıkarılma çabalarını özetledikten sonra yürürlüğe giren kanun ve yönetmeliklerle ilgili genel bir bilgilendirme yapmıştır. Dr.Hakan Toksöz, İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimleri, Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri, işyeri hekimlerinin eğitim sertifikaları, yenileme eğitimleri, görevleri, işverenlerin yaklaşımı konularında ayrıntılı bir bilgilendirme sunmuştur.
 
Eğitim seminerleri devam edecek olup ikinci seminer 13 Mart 2013 Çarşamba günü İzmir Tabip Odası Orhan Süren Salonunda yapılacaktır. Seminer konusu ve katılımcıları aşağıda paylaşılmıştır.
 
EĞİTİM SEMİNERİ -2-
1-) İşyeri Hekimliğinde Kayıtlar, Yıllık Raporlar ve Defterler
Dr.Osman Bölükbaşı, İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu Üyesi
 
2-) Kurum Hekimliğinde İşyeri Hekimliği Uygulamaları
Dr.Erol AKGÜN, İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu Üyesi
 
3-) İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu’na Genel Bakış
Dr.Hakan Toksöz, İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu Başkanı
 
 
Bu haber 2009 kez okunmuştur.