DÖNER SERMAYE ÖDEMELERİ İVEDİLİKLE YAPILMALIDIR!

07.02.2013
 
Elektronik medyaya yansıyan T.C. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Birliği  kaynaklı bir yazıdan anlaşıldığı kadarıyla “Yeni Yönetmelik Eksikliği” gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı hastaneleri çalışanlarının aylığa eklenen sabit döner sermaye ödemeleri dışında kalan performansa dayalı ek ödemelerinin tahakkuku konusunda sorun yaşanacaktır.
 
31.12.2012 tarihinde yürürlük süresi sona eren yönetmeliğin yenilenmemiş olması bu soruna kaynaklık etmektedir.
 
Harcamalarını ve yaşam düzenlerini performansa dayalı ek ödeme beklentisine göre düzenlemiş olan meslektaşlarımızın bu aksaklıktan zarar görmeleri kaçınılmazdır.
 
Bu aksaklığın nedeni basit bir unutkanlık ya da yeni ve kapsamlı bir yönetmeliğin hazırlanmasında gecikme olabilir. Nedeni ne olursa olsun Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri yetkililerini ivedilikle göreve çağırıyoruz! Bu önemli aksaklığın meslektaşlarımıza zarar vermemesi için bir yeni yönetmelik bir an önce çıkartılmalıdır! Ödemelerin aksamasının önüne geçilmelidir!
 
Bu çok önemli aksamadan dolayı endişeli olan meslektaşlarımızın bu endişesini gidermenin tek yolu yetkililerin bir an önce harekete geçmesidir!
 
Hekimler için önem taşıyan bu konuda takipçi olmayı ve gelişmeler konusunda üyelerimizi bilgilendirmeyi sürdüreceğiz!
 
Saygılarımızla


İzmir Tabip Odası 

Bu haber 1892 kez okunmuştur.