DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde Saldırı

31.12.2012

 

 

2013 yılının arifesinde, 31 Aralık 2012 tarihinde, bir meslektaşımız işi güvenlik sağlamak olan emekli polis memurunun şiddeti ile karşı karşıya kaldı.

Acil serviste görevli acil tıp asistanı bir meslektaşımıza emekli polis memuru olan bir şahıs silahını doğrulmuştur. Güvenlik görevlilerinin müdahalesi ile şahıs etkisiz hale getirilmiştir.

Olay sonrasında şahıs hakkında adli inceleme başlatılmıştır. Oda’mız sürecin takipçisi olacaktır.

Oda’mızın çağrısı üzerine, 31.12.2012 tarihinde, DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde bir basın açıklaması yapılmış ve meslektaşımıza yapılan saldırı kınanmıştır.  Basın açıklamasına,  çok sayıda meslektaşımız katılmıştır.

Sağlık çalışanına şiddetin maalesef sıradanlaşma eğilimine girdiği bir süreç yaşanmaktadır. Bir meslektaşımızın hayatını kaybetmemesi tesellimiz olmaktadır. Tek başına polisiye önlemlerle şiddetin çözülemeyeceği çok açıktır.

Meslek örgütü olarak, sağlık çalışanına şiddetin nedenlerini tespit etmek ve çözüm önerilerini paylaşmak için her türlü işbirliğine açık olduğumuzu her defasında ifade ediyoruz.  Siyasi iktidarın ve onun temsilcisi konumundaki kişilerin, bu konuda üretilen çözüm önerilerini dikkate alması gerekmektedir.

İlk adım olarak, şiddetin önlenmesi için Başbakan ve Sağlık Bakanı’nın hekimler ve hastaları karşı karşıya getiren, hekimleri hedef gösteren söylemlerinden vazgeçmesinin gerekli olduğunu ifade ediyoruz.

Sağlık çalışanına şiddetin olmadığı huzurlu bir yıl olması dileğiyle…

 

İZMİR TABİP ODASI

Bu haber 1675 kez okunmuştur.