Resen Atamalar

27.12.2012

 

Sağlık ortamına ve sağlık çalışanlarının haklarına ilişkin birçok olumsuzluk içeren 663 sayılı KHK’nin  yarattığı sorunlar ve mağduriyetler, son günlerde kendini sıklıkla göstermeye başlamıştır. Sağlık Bakanlığı’nın yaklaşık 7000 sağlık çalışanının ( hekim, hemşire, teknisyen vb.) görev yerini değiştirdiği bilgisi geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansımıştır.

 
Meslektaşlarımız tarafından Oda’mıza iletilen bildirimlerde, özelikle 112 acil servis, TSM ve İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan çok sayıda meslektaşımızın görev yerinin değiştirildiği bilgisi iletilmektedir. Ancak kaç hekimin resen atamaya tabi tutulduğu, nereye atandığı ve atama kararnamelerinin tebliğ edilip edilmediği konusunda sağlıklı ve somut bilgilere henüz ulaşılamamıştır. 
 
Oda’mız konuyla ilgili somut bilgilere ulaşmak için Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde gerekli girişimleri başlatmıştır.
Ayrıca Oda’mızca yapılacak girişimlere esas olmak üzere, resen atama yapıldığını öğrenen veya kendisine tebligat yapılan meslektaşlarımızın Oda’mızı bilgilendirmesi önem taşımaktadır.
 
Konuyla ilgili olarak 3 Ocak 2013 Perşembe günü, saat 18.00’de, Oda’mız toplantı salonunda bir toplantı yapılmasına karar verilmiştir.  Meslektaşlarımızın toplantıya katılımını rica ederiz.
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 2033 kez okunmuştur.