25 Yaşında Çocuğu 10,5 Milyon Dolarlık Gemicik Alabilen Bir Doktor Tanıyor Mu Maliye Bakanımız?

25.12.2012

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  dünyada emekli maaşlarının maaşa oranının en yüksek olduğu ülkenin Türkiye olduğunu ve hekimlerin yüksek ücretler aldığını keşfetmiş bulunuyor. Bu saptamalarından dolayı kendilerini kutluyoruz.

Sayın Bakan’a aşağıdaki soruları sormak istiyoruz;
·         Kaç uygar ülkede, çalışanlar Türkiye’deki kadar az ücret almaktadır?
·         Kaç uygar ülkede, açlık ya da yoksulluk sınırının altında maaş alınmaktadır?
·         Kaç uygar ülkede, insanların çoğu asgari ücret ya da altında ücretler almaktadır?
·      
Ve kaç uygar ülkede, çalışanların çok önemli bir kısmı sigortasız olarak,  hiçbir sağlık ve sosyal güvencesinden uzak olarak çalışmaktadır?
 
Yine soruyoruz; 700 ile 1.500 lira yada sizlerin anladığınız dille yani dolar olarak ifade edersek 388 ile 833 dolar emekli maaşı alarak geçinmenin ne olduğunu biliyor musunuz? Siz bu maaşlarla geçinmeyi hiç denediniz mi? Denemeyi düşünür müsünüz?
 
Sayın Bakan hekimlerin 6.500 ile 12.000 TL arasında ücret aldıklarını belirtmektedir.
 
Soruyoruz: Bu ücretleri aldığını belirttiğiniz doktorlar Türkiye’de mi yaşamaktadır? Yoksa yurttaşı da olduğunuz İngiltere’ de mi?
 
Üst düzeyde ve yoğun bir eğitim ve emeğin karşılığı olarak bir pratisyen hekimin 1.600 TL ve 35 yıllık bir uzman hekimin 2.000 TL maaş aldığını;
 
Emekli olduklarında ise hekimlerin 1.600 TL emekli maaşı aldıklarını ve çok ciddi geçim sıkıntısı çektiklerini;
 
Emekli bir milletvekilinin, hakimin ya da subayın ise 5.000 ile 10.000 TL arasında emekli maaşı aldığını biliyor musunuz?
 
Sürekli olarak doktorların vergi kaçırdığını iddia ediyorsunuz! Türkiye’mizdeki vergi kaçağının nerelerden ve kimlerden kaynaklandığını, piyasada dolaşan kaynağı belirsiz milyarlarca liranın sahiplerinin kimler olduğunu herkesten çok siz biliyorsunuz, bilmelisiniz!
 
Her şeyi bilmenize rağmen doktorları günah keçisi yapmanızın asıl amacının,  hiçbir emeği olmadan devlet eliyle ya da devlet kurumlarının göz yumması ile binlerce kez köşeyi dönenleri gözlerden gizlemeye çalışmak olduğunu ve bunun için geliştirilen bir psikolojik savaş taktiği olduğunu çok iyi biliyoruz. Sizler böyle açıklamalar yaptıkça doktorlar dövülüyor, sövülüyor, bıçaklanıyor ve öldürülüyor.  Buna rağmen daha ne kadar bu paslı silahları kullanmak istiyorsunuz?
 
Lütfen amacınızı gizlemeden, saklamadan mertçe açıklayın; “hedefimiz çalışanların emekli maaşlarını %75’den %50’ye indirmektir, bunun hazırlıkları içindeyiz, konuyu ısıtmaya çalışıyoruz, bunun için ortalığı bulandırıyoruz!” deyin!
 
Ayrıca çevrenize şöyle bir bakıverin; doktorların eğitim için dirsek çürüttüğü ya da günaşırı nöbet tutarak ihtisas yapmak için ter döktüğü yirmili yaşlarda, iki adet 20 trilyonluk gemicikler aldıklarını ve ne kadar vergi verdiklerini araştırıverin!
 
Belki tanıdık bildik bir şeyler görürsünüz umudu ile!
 
Saygılarımızla!
 
Aşağıdaki tabloyu Sayın Bakanın ve kamuoyunun bilgisine sunarız. 
 
 
Uzm. Dr. Mete GÜZELANT
Genel Sekreter
 
Bu haber 2209 kez okunmuştur.