Muayenehane Hekimleri Toplantısı,10.12.2012-Pazartesi

07.12.2012
 
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından muayenehanelere Sağlık Net Veri Gönderimi konulu yazı tebliğ edilmeye başlanmıştır. 
 
Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından bütün İl Sağlık Müdürlüklerine gönderilen yazıda, sağlık verilerinin kayıt altına alınması amacıyla Sağlık Net Veri Gönderi Sisteminin devreye alındığı, tüm sağlık kurum ve kuruluşlarının USVS 2.0 kapsamında yer alan verileri Sağlık Net sistemine göndermelerinin zorunlu olduğu, muayenehanelerin de Çekirdek Kaynak Yönetimi Sistemine (ÇKSY) kaydedilmesi, tüm muayenehanelerin 1 Ocak 2013 tarihine kadar sisteme veri gönderimini yapmak üzere mevcut yazılımlarını Sağlık 2 Net sistemine entegre hale getirmeleri, henüz yazılımı olmayanların 1 Ocak 2013 tarihine kadar sisteme entegre bir yazılım temin etmelerinin sağlanması gerektiği bildirilmiştir.
 
TTB Merkez Konseyinin konuyla ilgili değerlendirme ve önerilerini içeren bilgilendirme metni meslektaşlarımızla paylaşılmıştır.
Meslektaşlarımız tarafından yazılım programının satın alınıp alınmayacağı, kişisel bilgilerin gönderilip gönderilmeyeceği konusunda sıklıkla sorular yönetilmektedir.
 
Sağlık Net Veri Gönderimi sistemi ile ilgili olarak bilgilerin aktarılacağı ve yapılacak işlemlerin paylaşılacağı bir toplantı planlanmıştır. Toplantı, 10 Aralık Pazartesi saat 18.30’da Oda’mız konferans salonunda yapılacaktır.
 
Toplantıya katılımınızı dileriz.
 
 

İZMİR TABİP ODASI 

Bu haber 1759 kez okunmuştur.