Dr. Melike Erdem’in Ardından...

03.12.2012

 

 

Acil tıp asistanı Dr. Melike Erdem, 30 Kasım 2012 tarihinde, Sağlık Bakanlığı’nın Alo 184 - SABİM hattına yapılan bir şikayetle ilgili savunmasını verdikten sonra çalıştığı hastanenin altıncı katından atlayarak yaşamına son verdi.

2 Aralık 2012 tarihinde Türk Tabipleri Birliği’nde gerçekleştirilen basın toplantısında, hekimler ve sağlık çalışanlarının “Alo 184-SABİM Sağlıkçı Taciz Hattı”nın kapatılması için 4 Aralık Salı günü bütün sağlık kurumlarında protesto eylemleri yapacağı duyuruldu.
Hekimleri ve sağlık çalışanlarını hastalara kırdıran “Alo 184-SABİM Sağlıkçı Taciz Hattı”nın kapatılması için 4 Aralık Salı günü bütün sağlık kurumlarında protesto eylemi gerçekleştireceğiz. 
Eylem Programına Aşağıda Yer Verilmiştir.
4 Aralık 2012 Salı günü 08.00-10.00 saatleri arasında; Acil servisler dışında sağlık hizmeti sunulmayacak.
Saat 08.00’den itibaren; kamu, özel, devlet hastanesi, üniversite hastanesi, toplum sağlığı merkezi, aile sağlığı merkezi, kurum hekimlikleri, bütün sağlık kurumlarının önlerinde/bahçelerinde, yakamızda kokartlarımızla toplanacağız.
Saat 09:00’da, Dr. Melike Erdem için saygı duruşunda bulunacağız. Ve ardından; On binlerce sağlık çalışanı aynı anda hep birlikte 184’ü arayarak “Alo 184-SABİM/Yetti Artık, Çık Devreden” diyeceğiz.
Saat 12.30’da, sağlık meslek örgütleri ve sendikaları ile birlikte İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde buluşuyoruz. Tepkimizi ve taleplerimizi kamuoyu ile paylaşıyor ve basın açıklaması yapıyoruz.
Not: Meslektaşlarımızın, ekte yer alan kokartı bilgisayarlarından çıktı alarak yakalarına takmalarını rica ediyoruz.
 
İZMİR TABİP ODASI
 
Kokart İçin Tıklayınız
TTB Basın Açıklaması İçin Tıklayınız
Bu haber 4631 kez okunmuştur.