184 SABİM HATTI ÖLDÜRÜYOR. SAĞLIK BAKANI SEYREDİYOR!!

01.12.2012

 

 

Sayı:12-47                                                                                      Tarih: 01.12.2012

 
184 SABİM  HATTI ÖLDÜRÜYOR. SAĞLIK BAKANI SEYREDİYOR!!
 
 
En sonunda beklenen oldu ve Sağlık Bakanlığı’nın Hekimleri İhbar Hattı genç bir hekimin intiharına yol açtı.
Yıllardır aşırı çalışma, yoğun hasta bakma ve performans baskısı hekimlerde çok ciddi düzeyde bir mutsuzluğa, bıkmışlığa ve meslekten soğumaya neden oldu. Özellikle asistan hekimler olmak üzere tüm hekimler kesintisiz olarak 36 saati bulan ve hiçbir şekilde karşılığını alamadıkları yoğun bir çalışma temposuna maruz bırakıldılar. Bir yandan geçim zorlukları, eğitim yetersizliği, dinlenememe, hatta izin kullanamama gibi kötü koşular altında çalışan hekimler diğer yandan hasta ya da yakınları tarafından ölüme varan şiddete uğramaktadırlar.
Açıkça belirtiyoruz; bu kışkırtılmış şiddetin, bu tükenmişliğin, mutsuzluğun ve toplu depresyonun sorumlusu Sağlık Bakanı’dır.
 Hiçbir çalışan grubu bu derecede fiziki ve psikolojik saldırı altında değildir.  Her aklına gelen, her türlü gerekçeyi üreterek hekimlere saldırmakta ya da telefona sarılıp SABİM hattına şikayet etmektedir. Sağlık Bakanlığı da önünü arkasını soruşturmadan her şikayeti ciddiye alıp “sorunu” alt yöneticilere iletmekte ve sonunda kabak hekimin başında patlamaktadır. Çünkü mesele “müşteri memnuniyetidir (!)” , hekimler öldürülmüş, yaralanmış, intihar etmiş kimin umurunda !.  Yeter ki “tüketici” memnun olsun, intikam duyguları tatmin olsun!
Sayın Bakan’a soruyoruz;
·           1. derecede sorumlu olduğunuz bu şiddet ortamından mutlu musunuz?
·           Daha kaç hekimin hakarete uğraması, yaralanması, öldürülmesi, depresyona girmesi ya da intihar etmesi vicdanları tatmin edecektir?
·           Şu rezil performans sistemini daha ne kadar uygulayacaksınız?
·           Hekimlerin de birer insan olduklarını, sonuna kadar hak ettikleri saygıyı ve emeklerinin karşılığını insanca çalışma koşullarında almak istediklerini ne zaman hatırlayacaksınız?
·           Hekim olduğunuzu unutmuş olmalısınız. Bugün zahmet edip, bir hastanenin acil servisine gidin ve 24 saat nöbet tutun ve yaşananları siz de yaşayın!
·           Sorularımıza ondan sonra yanıt verin! 
·           Yanıtınız yoksa da istifa edin!
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 5902 kez okunmuştur.