İZMİR BOZYAKA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ASİSTAN HEKİMLERİ ÖZLÜK HAKLARI İÇİN MÜCADELE EDİYOR...

01.12.2012

 

 Diğer Fotoğraflar için tıklayınız...

İzmir Bozyaka EAH asistan hekimleri,uzun süredir yaşamakta oldukları sorunlar  katlanılmaz hale gelince,özlük,eğitim ve ücret sorunlarının düzeltilmesi için çözüm arayışlarına girdiler.

Ekim ayının ilk yarısında, asistan hekimlerin  talebi üzerine,hastanede Tabip Odası Başkanı Dr.Suat Kaptaner ve Tabip Odası delegesi Ortopedi Klinik Şefi Doç.Dr.Taşkın Altay'ın katılımıyla,hastane konferans salonunda düzenlenen toplantıda,asistan hekimler sorunlarını Tabip Odası yöneticileri ile paylaştılar.

Toplantı bitiminde, asistan hekimlerin oluşturacakları  bir çalışma grubunun, asistan hekimlerin son birkaç aylık maaş ve performans ödemelerine ilişkin bordrolarını temin etmeleri,diğer özlük ve eğitim sorunlarına ilişkin sorunların her klinikte belirlenerek oda yönetimine aktarılması,oda yönetiminin sorunların gündeme getirilip çözüm yönünde adım atılması için hastane başhekimliği ile görüşmesi kararlaştırıldı.

2 Kasım 2012 tarihine gelindiğinde,henüz odaya bir bilgi ve belge iletilemeden,Kamu Hastane Birlikleri Kararnamesine ilişkin olarak,bütün hastane yöneticilerinin değiştirildiği,genel sekreterler,hastane yöneticileri,başhekim atamalarının yapıldığı yeni bir dönem başladı.

15 Kasım 2012'de,hastanede, asistan hekimlerin temsilcilerinin seçildiği,sorunlarının ve neler yapılabileceğinin tekrar tartışıldığı,nedense Tabip Odası yönetiminin davet edilmediği,ancak,TTB Merkez Konseyinin İzmirli  üyesinin davet edildiği,onun da Oda yönetim kuruluna bilgi vermeye gerek duymadan katıldığı   bir toplantı yapıldığı öğrenildi.Oda yönetiminin neden davet edilmediği sorulduğunda,toplantının acele yapıldığı,acemilik vb. gerekçeler belirtildi.

17 Kasım Cumartesi günü,asistan hekim temsilcisi tarafından,Oda başkanı aranarak, seçilen asistan hekim temsilcilerinin,19 Kasım Pazartesi  günü  görüşme talepleri iletildi.

19 Kasım Pazartesi,Tabip Odasında,Oda Başkanı,bir Yönetim Kurulu üyesi ve oda avukatı ile asistan hekim temsilcileri,3 saat süren bir toplantı yaptılar.Toplantıda,asistan hekim meslektaşlarımızın odamıza ilettikleri her kliniğin özel sorunlarını içeren bilgiler,acil talepler,çözüm önerileri ve izlenecek süreç tartışıldı.Asistan hekimlerin,21 Kasım Çarşamba günü,hastane yöneticileri ile görüşme  ve taleplerini iletmek için odanın randevu alması talebi olunca,  oda delegesi Dr.Taşkın Altay'ın devreye girmesi ile aynı gece randevu alındı ve meslektaşlarımıza bilgi verildi.

Ayrıca,taleplerin tümünün oda avukatı tarafından,uygun hukuksal dille ifade edilerek yeniden düzenlenmesi,gerekirse noter aracılığıyla başvuru için,dilekçe tarzında da hazırlanması kararlaştırıldı.Talepler ertesi sabah, saat 10 da ,hazırlanmış biçimde asistan hekim meslektaşlarımıza oda avukatı tarafından iletildi.

Aynı toplantıda,oda yöneticilerinin,hastanenin yeni yöneticisi ile yapılacak ilk toplantıya ,sadece  hastanede çalışan asistan hekimlerin temsilcilerinin katılması,bu tutumun asistan hekimlerin birliğini,gücünü ve kararlılığını göstermede daha yararlı olacağı,Tabip Odası yönetiminin,olaya sahip çıktığını,bu toplantıda gelişecek sürece göre,Tabip Odası yönetiminin belki daha defalarca hastane yöneticileri ile biraraya geleceği  önerisi tartışıldı ve kabul edildi.

21 Kasım Çarşamba günü ,asistan hekim temsilcisi tarafından oda başkanı tekrar aranarak,asistan hekimlerin mutlaka oda başkanının toplantıya katılmasını istediklerini aktardı.Kendisine oda başkanının katılamayacağı,bir gün evvel bu konunun  konuşulduğunu, ama mutlaka Tabip Odasını temsilen bir kişinin de katılmasını istiyorlarsa Oda delegesi Doç.Dr.Taşkın Altay veya Oda Denetim Kurulu üyesi Uz.Dr.Sabri Dereli’nin toplantıya  katılabileceği belirtildi.Ancak ,toplantıya yine TTB Merkez Konseyi’nin İzmirli üyesinin  davet edildiği ve onun Oda Yönetimine bilgi vermeye gerek duymadan  katıldığı anlaşıldı.

22 Kasım Perşembe akşamı hastane yöneticisinin asistan hekimlerin tümüyle birlikte tekrar toplantı yaptığı anlaşılmış,Tabip Odası yöneticileri bu toplantıdan haberdar edilmedikleri için katılamamışlardır.

23 Kasım Cuma günü,9 Eylül üniversitesi  Tıp Fakültesinde asistan grevini gerçekleştiren Tabip Odası Asistan Komisyonundan asistan hekim meslektaşlarımız dayanışma göstermek ve bilgilenmek amacıyla hastaneye gelerek asistan hekimlerin temsilcileri ile görüşme talepleri,anlaşılmaz biçimde, ancak kısmen gerçekleşebilmiştir.

26 Kasım Pazartesi günü,Tabip Odası Başkanı, asistan hekim temsilcisi meslektaşımız tarafından tekrar aranmış,bu defa,27 Kasım Salı günü hastane bahçesinde basın açıklaması yapılması,sonrasında   konferans salonunda toplantı  yapılacağı,9 Eylül Tıp Fakültesinde yapılmış olan asistan grevi konusunda,Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yd.Doç.Dr.Aydın Taşdöğen’in sunum yapacağı,SES sendika avukatının hukuk açısından bilgi vereceğini , yapılacak toplantı ve sunumlar için Hastane Konferans Salonunun kendilerine tahsis edilmesi için Tabip Odası yönetiminin, hastane yönetimiyle görüşmesini talep etmiştir.

Oda başkanı tarafından ,Tabip Odasının asistan hekim meslektaşlarımızın haklı taleplerine sahip çıkıp her türlü desteği vermesine,oda avukatının  bütün talepleri birleştirerek hukuksal metin hazırlayıp kendilerini bilgilendirmesine ,9 Eylül asistan grevini gerçekleştiren  asistan hekim komisyonu üyelerinin dayanışma için hastaneye gelmeleri ancak  kendileri ile görüşülmemesine rağmen,toplantıya sunum yapması için grevi gerçekleştiren asistan hekimlerin değil bir öğretim üyesinin davet edilmesi,hukuksal sunum için ,kendilerine hukuksal olarak bilgi verip talepler listesini hazırlayan oda avukatının değil de başka bir avukatın davet edilmesinin nedeninin anlaşılamadığı,başka kurum ve kişilere sunumlar için  davet yapılmış olmasına  rağmen,izin konusunun  Tabip Odasından talep edilmesinin nedeninin anlaşılamadığı belirtilmiştir.Bu tutumun,başından beri  her türlü desteği veren Tabip Odasına, nedeni anlaşılamaz şekilde önyargılı yaklaşımın ,asistan hekimlerin hak mücadelesini zayıflatacağı ifade edilmiş,ancak yine de meslektaşlarının talepleri için girişimde bulunulacağı belirtilmiştir.

Oda delegesi Dr.Taşkın Altay’ın girişimi ile hastane yöneticisinden konferans salonunun tahsisi sağlanmış,asistan hekim temsilcisine bilgi verilmiştir.

27 Kasım Salı sabahı, Hastane Yöneticisi, Oda Başkanını arayarak, aynı gün hastane bahçesinde basın açıklaması yapılacağını öğrendiğini,kendisine bilgi verilmediğini,buna izin veremeyeceklerini,durumu Genel Sekretere bildireceğini açıkladı. Oda Başkanı,  Genel Sekreter ve  hastane yöneticisi ile defalarca görüşerek,basın açıklamasının yapılması konusunda hastanede hiçbir sorun yaşanmayacağı konusunda Oda olarak konuya sahip çıktıklarını belirtti ve her iki yöneticinin de duyarlılık göstermesi sonucunda basın açıklaması başarıyla gerçekleştirildi.

Basın açıklaması sonrasında,konferans salonunda ,asistan hekimlerin sorun ve talepleri tartışıldı,avukatın sunumu izlendi.Diğer kurum ve kuruluşlardan katılanların deneyimleri aktarıldı.

 

İZMİR TABİP ODASI

Bu haber 5523 kez okunmuştur.