Geçici Görevlendirmeler

19.11.2012

 

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, uzun süredir özellikle çevre ilçelerdeki sağlık kurum ve kuruluşlarındaki hizmet ihtiyacını geçici görevlendirmeler yaparak gidermektedir. 

Özellikle son yıllarda, geçici görevlendirmeler geçici olmaktan çıkıp süreklilik arz etmektedir. Boş olan pratisyen ve uzman hekim kadroları kurum içi naklen atamaya açılarak doldurulmak yerine buralardaki ihtiyaç merkezden yapılan görevlendirmelerle idare edilmektedir.
 
Oda’mız 22.06.2012 tarihinde İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne bilgi edinme başvuru yaparak bazı bilgilerin verilmesini istemiştir.
Bu başvuruda, boş olan uzman ve pratisyen hekim kadrolarının hangileri olduğu; bu kadroların hangi tarihten bu yana boş olduğu; boş kadroların atamaya açılıp açılmadığı; geçici görevlendirmelerde hangi kriterler uygulandığı; 2010 yılından bu yana İzmir merkezden çevre ilçelere geçici görevlendirilen hekimlerin listesi; aynı kurumda çalışıp da geçici görevlendirmeye gitmeyen hekim olup olmadığı;  acil servis deneyimi ve acil eğitimi sertifikası olmayan hekimlerin acil servislerde görevlendirilip görevlendirilmediği,  geçici görevlendirme öncesinde yollukların peşin veya avans olarak ödenip ödenmediği sorulmuştur. Başvuru yazısı için tıklayınız
 
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Oda’mıza iletilen yanıt yazısında, boş olan kadroların Sağlık Bakanlığına bildirildiği, atamaların Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldığı, geçici görevlendirmelerin hizmetin aksamaması için kurumların ihtiyaçlarına göre rotasyon dahilinde yapıldığı, aynı sağlık kurum ve kuruluşunda çalışıp mazeretine istinaden geçici görevlendirmeye gitmeyen hekim olabildiği, geçici görevlendirilen personelin ihtiyaç doğrultusunda Başhekimlik tarafından belirlenen birimlerde çalıştığı bilgisi iletilmiştir. İl Sağlık Müdürlüğü yazısı için tıklayınız
 
Oda’mız tarafından iletilen soruların önemli bir kısmına yeterli ve tatmin edici yanıt verilmemesi üzere Oda’mız tarafından Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna bir başvuru yapılmıştır.
 
Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu başvurumuzu kısmen kabul ederek soruların bir kısmının yanıtlanmadığı, başvuruya esas bilgilerin 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu uyarınca yanıtlanması gereken bilgiler olduğu gerekçesiyle yanıtlanmayan bilgilerin  paylaşılması gerektiğine karar vermiştir. Başbakanlık Bilgi Edinme Ve Değerlendirme Kurulu kararı için tıklayınız Sayfa 1  &  Sayfa 2
 
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nünBaşbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu kararı uyarınca, İzmir’de boş olan pratisyen ve uzman hekim kadrolarının hangileri olduğu, bu kadroların hangi tarihten bu yana boş olduğu, 2010 yılından bu yana geçici görevlendirilen uzman ve pratisyen hekimlerin kimler olduğu, acil servis deneyimi ve acil servis sertifikası olmayan hekimlerin acil servislerde görevlendirilip görevlendirilmediği konusundaki bilgileri Oda’mızla paylaşması gerekmektedir.
Oda’mız, devamlılık arz eden geçici görevlendirmelerin sonlandırılması için bir takım çalışmalar yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın yeni yapılanması çerçevesinde özellikle bağlı kuruluşlar arasında keyfi ve hukuka aykırı geçici görevlendirmelerin önlenmesi için gerekli hazırlıklar yapılmaktadır.
 
Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu kararı uyarınca İl Sağlık Müdürlüğünden istenen bilgilerin Oda’mızla paylaşılmasından sonra yapacağımız değerlendirmeler, meslektaşlarımızla tekrar paylaşılacaktır.
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 8731 kez okunmuştur.