Mesleki Sorumluluk Sigortası Eğitim Semineri Yapıldı...

19.11.2012

 

Meslektaşlarımızı karşılaştıkları hukuksal sorunlarda bilgilendirmek amacıyla düzenlediğimiz Eğitim Seminerlerinin 2. Programı, 13 Kasım 2012 tarihinde İzmir Tabip Odası Konferans Salonunda yapıldı.

“Mesleki Sorumluluk Sigortası Bizi Koruyor Mu ? , Mesleki Sorumluluk Sigortası Poliçelerinde ve Adli Süreçlerde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar” başlığı ile gerçekleşen 2. Seminere de meslektaşlarımız yoğun ilgi gösterdi.
 
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp AD öğretim üyesi Prof. Dr. Ekin Özgür AKTAŞ ve Oda’mız Hukuk Bürosundan Av. Mithat KARA’nın katıldığı seminerde, mesleki sorumluluk sigortasına ilişkin bilgiler paylaşıldı ve tartışıldı.
 
Prof. Dr. Ekin Özgür AKTAŞ, hekim mesleki sorumluluk sigortalarının tarihçesi; Amerika ve diğer ülkelerdeki uygulamaları; mesleki sorumluluk sigortasının ülkemizdeki seyri; hasta şikayetleri ve davalarının artış sebepleri ile artış oranları; şikayet ve dava ile en fazla karşılaşılan uzmanlık dalları hakkında bilgi verdi.
 
Av. Mithat KARA, mesleki sorumluluk sigortası ile ilgili güncel değişiklikler ve uygulamalar, hakkında şikayet ve dava başvurusu yapılan hekimlerin yapması gereken işlemler, mesleki sorumluluk sigorta poliçeleri konusunda hekimlerin dikkate etmesi gereken konular hakkında bilgi verdi.
 
Soru ve yanıt şeklinde devam eden toplantıda, meslektaşlarımız uygulamada karşılaştıkları sorunlarla ilgili sorularını yönelttiler.
Meslektaşlarımız, toplantı sonrasında, bu şekildeki bilgilendirme toplantılarının çok önemli olduğunu, önemli bir eksikliği giderdiğini ve toplantıların yaygınlaştırılması gerektiğini ifade ettiler.
 
Eğitim Seminerlerinin 3. Toplantısı, 11.11.2012 tarihinde, saat 18.00’de, Oda’mız konferans salonunda yapılacaktır. Oda’mız Hukuk Bürosundan Av. Abdullah HIZAL,    “Tıbbi Kayıtlar, Reçete ve Raporların Önemi, Bu Belgelerin Düzenlenmesinde Gösterilen Özensizlik Nedeniyle Yaşanan İdari ve Adli Sorunlar” başlığı altında bir sunum yapacaktır.
 
Mesleki Sorumluluk Sigortası ile ilgili toplantının görüntü kayıtlarını Tıbbiyeli TV’den izleyebilirsiniz. 
 
Görüntü kayıtlarına ulaşmak için tıklayınız…
 
İZMİR TABİP ODASI
 
 
Bu haber 1994 kez okunmuştur.