TTB Merkez Konseyine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mektubu

02.11.2012

 

Sayı     : 12- 3433 -01                                                                                    İzmir, 01.11.2012

 

 

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ

MERKEZ KONSEYİ BAŞKANLIĞI’NA

ANKARA

  

29 Ekim 2012, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. yıldönümüydü. Cumhuriyetin kuruluşunu kutlamamanız, bu konuda herhangi bir çağrıda bulunmamanız ve bu konuya kayıtsız kalmanızın hekim kamuoyunda tepkiye yol açtığını ifade etmek istiyoruz.

Resmi internet sitenize 30.10.2012 tarihinde koymuş olduğunuz yazınız Cumhuriyet sevgisini ifade etmemektedir. Bu tutumunuz, Cumhuriyet Bayramına ve Cumhuriyet değerlerine bakış açınız, hekimlerde merak konusu olmaktadır.

Bir parçası olduğunuz bu toplum için bir ortak payda ve değer demek olan Cumhuriyet ve onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk konusundaki kayıtsızlığınızı anlamamız olanaksızdır. Cumhuriyet’e, Türk bayrağına ve saygıdeğer varlığımız Mustafa Kemal Atatürk’e asgari nezaket ve saygıyı bir kez olsun içtenlikle göstermemiş olmanızı hekim kamuoyuna yapılmış bağışlanması güç bir saygısızlık sayıyoruz.

Kısa ve içeriği belirsiz internet yazınızda “demokratik ifade özgürlüğü” kavramından söz etmektesiniz. Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak sadece bir kutlama özgürlüğüne indirgenemez.

Hekimlerin birliğini sağlayabilmek ve meslek örgütlerine katılımlarını güçlendirmek için bizleri biz yapan ulusal değerlerimizi görmezden gelmemenizi dileriz. 

 

Saygılarımızla.

 

Op. Dr. Suat KAPTANER

Başkan

İzmir Tabip Odası

  

Bu haber 1740 kez okunmuştur.