Atatürk Eğt.Hastanesinde " Kamu Hastane Birlikleri" konulu basın açıklaması yapıldı...

22.10.2012

 

Tabip Odamız, bugün (22 Ekim 2012 Pazartesi) SES Sendikasının davetine uyarak, destek ve dayanışmada bulunmak üzere, sendikanın, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlemiş olduğu, basın açıklamasına katılmıştır.

Kamu Hastane Birlikleri yöneticilerinin atanması sürecine ilişkin tepkilerin ifade edildiği basın açıklamasında, özetle, kamu hastane birliklerinin oluşturulmasının, hastaneleri işletme haline getirme ve özelleştirme sürecinin devamı olduğu belirtilmiştir.

Atamalar sürecinin geniş çaplı bir kadrolaşma süreci olduğu, sonucunda, hekimlerin, sağlık çalışanlarının aleyhine olduğu kadar,hasta ve hasta yakınlarına da ,katkı ve katılım paylarının giderek artacağı, sağlık hizmetinin gereklerinin değil,hastanelerin karlı çalışması kriterlerinin ön plana geçeceği bir süreç olacağı ifade edildi.

Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının alkışlar  ve "Hastaneler Halkındır Özelleştirilemez","Sözleşmeli Köle Olmayacağız" sloganları ile katıldığı basın açıklamasına, hastalar ve hasta yakınlarının alkışlarla destek olduğu izlendi. 

 

İZMİR TABİP ODASI

Bu haber 2005 kez okunmuştur.