YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ! SAVAŞA HAYIR !

04.10.2012

Şanlıurfa Akçakale’de bir eve düşen top mermisi 5 yurttaşımızı aramızdan aldı! Yitirdiklerimize Tanrıdan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ulusumuzun başı sağ olsun !

 
Güney komşumuz Suriye’de yaşanan olumsuzluklar aylardır dikkatlerimizi buraya odaklamıştı. Kaygılıydık! Bizim olmayan bir savaşa karışma olasılığı bile yeterince can sıkıcıydı ! Dünkü olaydan sonra yaşanan gelişmeler savaş olasılığını güçlendirmesi bakımından bir çoğumuzda karamsarlık yaratmıştır.
 
Ne zamandır ABD senaryolarında dillendirilmektedir.  Nihayet bu bombalar düştü. Hükümet ve ABD,  savaş tamtamları çalmaya başladı.
 
Bombalar yanlışlıkla mı düştü yoksa bir provokasyon mu var, bunlar dahi sorgulanmadan büyük bir şevkle olayın gerçekleştiği ilk saatlerden bu yana savaş kışkırtıcılığı yapılmaktadır.
 
Bugün Türk medyasının önemli çoğunluğuna egemen olan yaklaşım da yeterince kaygılandırıcıdır!
 
Sorgulanması gereken şey, Hükümetin neden ABD'nin kuyruğunda, Ortadoğu’nun en gerici rejimleri ile el ele Suriye'nin içişlerine bu kadar karıştığı, büyük çoğunluğu paralı askerlerden oluşan sözde Özgürlük Ordusu'nu topraklarımıza yerleştirdiği ve silah dahil her türlü desteği sağladığıdır.
 
Suriye sorunu, ABD güdümünde uygulanmakta olan Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) bir parçasıdır. Bu projede ülkemiz için olumlu hiçbir şey yoktur. Ancak kan ve gözyaşı vardır.
 
Yaşamı savaş alanlarında geçmiş, haklı savaşların muzaffer komutanı, barışçı devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün artık ölümsüzleşmiş sözlerini anımsama zamanıdır!
 
“Yurtta barış, dünyada barış!”
 
Bu soylu sözlerin bugünlerde bizlere rehberlik etmesini diliyoruz!  Bu sözün sahibi tarafından kurulmuş bir ülkenin çocukları olduğumuzu unutmamalıyız!
 
Yönetenlerimiz ve ulusumuz soğukkanlı davranmalı, ülkemiz bizim olmayan bir sorunun ve savaşın dışında tutulmalıdır.
 
İzmir Tabip Odası 
Bu haber 1825 kez okunmuştur.