Aliağa Devlet Hastanesinde Toplantı

02.10.2012

 

Bilindiği gibi ilimizde Buca Kırıklar, Buca Cezaevi ve Aliağa Yeni Şakran Cezaevlerinde  oldukça yüksek sayıda tutuklu ve mahkum bulunmaktadır. Buradaki hastaların muayenesi özellikle Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi ve Aliağa Devlet Hastanesi’nde yapılmaktadır.

Zaman zaman Odamıza tutuklu ve mahkumlar tarafından muayene ve sevklere ilişkin olarak bazı şikayet dilekçeleri gönderilmektedir.

Bu dilekçeler incelenmiş, şikayetlerin önemli bir kısmı haklı olmamakla birlikte, meslektaşlarımız açısından hukuksal sorunlar doğurabilecek bazı konuların meslektaşlarımızla paylaşılması gerektiği düşünülmüştür.

Bu amaçla öncelikle sorunlarla doğrudan karşılaşan hastanelerimizde çalışan meslektaşlarımızla toplantılar yapılmasına karar verilmiştir.

İlk toplantımızı 19.09.2012 tarihinde Aliağa Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirdik. Başhekimimiz ve 20 meslektaşımızın katıldığı toplantıda yaşanan sorunları örnekleri ile ele aldık. Meslektaşlarımızın düşünce ve yaklaşımlarını, hangi konulara dikkat etmemiz gerektiğini paylaştık.

Ulusal ve uluslar arası mevzuatın hekimlere verdiği haklar ve getirdiği yükümlülükler meslektaşlarımızla paylaşıldı. Özellikle İstanbul Protokolü gereği, hekimlerin hasta muayenelerinde nasıl bir yaklaşım izlemesi gerektiği ve hasta mahremiyetinin nasıl sağlanması gerektiği meslektaşlarımızla paylaşıldı.

Muayene sırasında hasta mahremiyetinin nasıl sağlanacağı, tutuklu ve hükümlülerin muayenelerinin nasıl gerçekleştirileceği konusunda hazırlanan kısa bilgi notu meslektaşlarımızla paylaşıldı.

 

Bilgi Notu için Tıklayınız...

 

İZMİR TABİP ODASI

Bu haber 1738 kez okunmuştur.