DİKİLİ DEVLET HASTANESİNDE MESLEKTAŞIMIZA BIÇAKLI SALDIRI

21.09.2012

 

Bugün, sabah saatlerinde, hastanede görev yapmakta olan genel cerrahi uzmanı meslektaşımız, Dr.Uğur DEMİR, bir saldırganın bıçaklı saldırısına uğramıştır.

Kendini savunma çabası, ağır yaralanmayı önlemiştir.

Olayın öğrenilmesinin hemen akabinde, Oda Başkanımız Dr. Suat KAPTANER,  saldırıya uğrayan meslektaşımızla, Hastane Başhekimi Sn. Dr. Tufan Çolak ve İl Sağlık Müdürü Sn.Dr. Mehmet ÖZKAN ile bir görüşme gerçekleştirmiş,  İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Sn.Durdu KAVAK ve Dikili Cumhuriyet Başsavcı vekili Sn.Kerem ARSLAN ile görüşerek olayla ilgili bilgi vermiş, hekim camiasının üzüntü ve tepkilerini aktarmış, yetkililerden azami duyarlılık beklentilerimizi aktarmıştır.

Hekime yönelik şiddetin her geçen gün şiddet derecesini artırarak devam ettiği bu ortamda,  biz hekimler, can güvenliğimiz tehdidi altında hizmet vermek zorundayız artık.

Bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız.  Şiddet nedeniyle yaşamını kaybeden meslektaşlarımızın acısı devam etmekteyken, ülkemizin her yerinden hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberleri gelmeye devam etmektedir.

Özellikle hastalarımız ve hasta yakınları, sağlık alanında yaşadıkları bütün sorunlardan, hekimler başta olmak sağlık çalışanlarını sorumlu tutmaya devam etmektedirler. Dolayısıyla, tepkilerini, sorunları esas çözme sorumluluğu olan makamlara yöneltmektense, karşılarındaki beyaz gömleklilere yöneltmektedirler.

Bir önemli etken, ne yazık ki, Sağlık Bakanı Sn.Recep AKDAĞ'ın, Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin yarattığı her sorunun kamuoyuna yansımasını önlemek için, özellikle hekimleri hedef göstermesi ve bu yaklaşımı devam ettirmesidir. Her ne kadar kendisi kabul etmese de, Sn. Bakan'ın bu yaklaşımının, hekimlere, sağlık çalışanlarına şiddet uygulanmasını olağanüstü arttırıyor olduğu, saklanamayacak bir gerçektir.

Başta saldırıya uğrayan meslektaşımız olmak üzere hekim camiasına geçmiş olsun diyoruz. SALDIRGANIN EN AĞIR BİÇİMDE CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ.

Meslektaşlarımızın hukuki haklarını savunmaya, Hekimlere Yönelik Şiddet'in önlenmesi için sürdürdüğümüz çabalara devam edeceğiz.

Sağlık Bakanı Sn Recep AKDAĞ'a bir kez daha sesleniyoruz. Halkı, hekimlere yönelik kışkırtıcı söylemlerden vazgeçiniz. Hekimlere yönelik şiddetin önlenmesi konusunda samimi iseniz, Türk Tabipleri Birliği'nin bu konudaki kanun önerisinin TBMM'de kabul edilmesini sağlayınız.

 

 

İZMİR TABİP ODASI

Bu haber 2045 kez okunmuştur.