4+4+4 Zorunlu Eğitim Yasası Konusunda Kamuoyuna Açıklama

03.09.2012

 

Geçtiğimiz günlerde birçok öğrenci velisi,  kurumumuzu arayarak  bu konuda  bilgi almak istemişlerdir. Kurum olarak daha önce yaptığımız açıklamada, bu sistemin çocuk gelişimi ve sağlığı yönünden sakıncalı olduğunu kamuoyu ile paylaşmıştık.

Meslektaşlarımızdan gelen bildirimlerde ise  “kendilerine çok sayıda başvuru olduğu, başvuranların çok büyük çoğunluğunun sağlıklı olduğu ancak yaş dolayısıyla 1.sınıfa başlamalarının uygun olmadığı “ öğrenilmiştir.  Meslektaşlarımız, yoğun başvuru dolayısıyla sıkışıklık yaşandığını ve “gelişim geriliği” gibi bir raporu –gerçek olmadıkça veremeyeceklerini belirtmişlerdir.

Rapor binlerce çocuk açısından sorunu çözecek bir formül olamamaktadır. Ancak okula başlamaları durumunda  çocuklarımızın gerek kalabalık sınıflar, gerekse yetersiz fiziki  koşullar nedeniyle  her türlü olumsuz ortama açık olacağı ortadadır.

Bizler, bu durumda ,değerli  velilerimize çocukları konusunda  sorumluluk yüklenmelerini  öneriyoruz.

Bunca bilimsel açıklamaya rağmen bu uygulamanın inatla devam ettirilmesi ancak bütün okulların imam -hatipleştirilmesi ve dolayısıyla laik eğitim sisteminin yok edilmek istenmesi amacıyla açıklanabilir. Bu da ülkemizin geleceğinin karartılmasıdır ki bizler özellikle sağlıkta laikliğin taşıdığı önemi bilen çağdaş ve Atatürkçü hekimler olarak bu tutuma  karşı olduğumuzu kamuoyu ile paylaşmak  isteriz.

 

İZMİR  TABİP ODASI

 

Okula Başlama Rapor Örneği için tıklayınız...

 

Bu haber 1919 kez okunmuştur.