Ankara Tabip Odası Başkanlığına...

13.08.2012

 

Sayı: 12-2708-09                                                                                                      İzmir, 10.08.2012
 
 
ANKARA TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA
ANKARA
 
6 Ağustos 2012 tarih ve 2518/2012 sayılı İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yönelik yazınızı almış bulunuyoruz.
 
Yazınızdan İzmir Tabip Odası delegasyonunun 62. TTB Genel Kurulu Divan Başkanlığı’na sunmuş olduğu önergelerden rahatsızlık duymuş olduğunuzu anlıyoruz.
 
Rahatsız olmanıza ve değerli zamanınızı bu türden yazışmalara ayırmaya gerek olmadığının altını çizmek isteriz.
 
Öncelikle eleştirinize konu olan başlıklardaki çabalarınızdan dolayı sizlere emeğinize sağlık demek isteriz.
 
Öte yandan “herhangi bir konuda, sizler kadar başkalarının da girişimde bulunma, dayanışma ve işbirliği olanaklarını kullanma hakkı yok mudur?” diye sormak isteriz.
 
Kendimizi daha iyi anlatabilmek için biraz ayrıntıya girmek zorunda kalacağız. İntörn hekim kardeşlerimizin özlük haklarının oluşturulması ve elbette önümüzdeki süreçte daha da iyileştirilmesi girişimlerinden İzmir Tabip Odası üyesi ve İzmir Milletvekili meslektaşımız Prof. Dr. Hülya GÜVEN’in tarafımızı araması ve bilgilendirmesiyle haberdar olduk.
 
Bu konu, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı’na İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak yaptığımız nezaket ziyaretinde de dile getirilmiştir. Sayın Dekan, “İzmir Tabip Odası’nın da bu girişim ve yasa önerisinin arkasında durması yararlı olacaktır” düşüncesini dile getirmiştir. Bizler de doğal olarak, bu konuda tarafımıza düşecek her türlü görevi yerine getireceğimiz sözünü verdik.
 
Öte yandan, İzmir’deki özel hekim meslektaşlarımızın İzmir Tabip Odası’na ilettikleri bir dizi istek arasında, tabip odalarının muayenehanelere uygunluk ve yeterlilik belgesi vermesi doğrultusunda TTB Genel Kurulu’na önerge verilmesi de vardı.
 
TTB 62. Genel Kurulu öncesindeki günlerde İzmir Tabip Odası delegasyonuna çağrıda bulunularak, ortaklaşabileceğimiz önergelerin belirlenmesi ve olgunlaştırılması çalışması gerçekleştirilmiştir.
 
Yukarıda anılan ikisi dışında başka önerge taslakları da bulunmakla birlikte, uzlaşı sağlanamadığı için, sadece sizlerin eleştirisine konu olan önergelerin TTB Genel Kurulu Divan Başkanlığı’na sunulması kararlaştırılmıştır.
 
 
 
 
TTB Genel Kurulu sırasında Divan Başkanlığı’na sunulan iki önerge bu uzlaşının ürünüdür.
 
Nitekim bu iki önergemiz, muhtemelen aynı konularda verilmiş diğer önergelerle “Kararlar Komisyonu”nda birleştirilerek Genel Kurul’a sunulmuş ve oybirliğiyle kabul edilmiştir.
 
Bu önergelere kabul oyu veren delegelerin de sizin emeklerinizi gözardı ettiklerini düşünmediğinizi umuyoruz.
 
Bu arada, İzmir’den bir delege meslektaşımızın Genel Kurul’da dağıtmış olduğu, eleştirdiğiniz önergelerdeki muayenehanelere ilişkin talepleri içeren, İzmir Serbest Hekimler Platformu imzalı bildiriden, doğrusu İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu ve delegasyonunun en azından bir kısmının haberi dahi yoktur.
 
Tarafınızdan eleştiri konusu yapılan her iki konudaki öncü ve örnek çalışmalarınızın sizleri onurlandırması ve gururlandırması gerekirken, bizleri emeğinizi ve çalışmanızı görmezden gelmekle suçlamanız anlaşılır olmaktan uzak bir tutum olmuştur.
 
Özellikle, yazınızın son paragrafında dile getirilmiş olan “...Tabip Odalarının önermek kadar, hiç değilse bulundukları bölgede kendi önerilerine denk düşecek bir faaliyet dizisini yürütmeleri hekim kamuoyunda meslek örgütümüze olan güveni ve samimiyetimize olan inancı pekiştirecektir.” sözlerinizin amacını aşan ifadeler olduğu ve bununla da kalmayıp nezaket sınırlarını zorlamakta olduğunu üzülerek anımsatırız.
 
Değerli zamanımızı hekim ve hekimlik sorunları konusunda dayanışma ve işbirliği sağlanması doğrultusunda kullanmamızın yararlı olacağı düşüncesindeyiz.
 
Gereksiz ve dayanaksız alınganlıklar üzerinden yapılan yazışmaların ne sizlere, ne bizlere, ne de hekim topluluğuna bir kazanım sağlamayacağı inancındayız.
 
 
Saygılarımızla,
 
 
 
Op. Dr. Suat KAPTANER
Başkan
İzmir Tabip Odası
Yönetim Kurulu A.
 
 
Ankara Tabip Odası Yazısı için Tıklayınız...

Bu haber 1956 kez okunmuştur.