“Hekime Yönelik Şiddet”

07.08.2012

 

Değerli meslektaşlarımız,


Hepimizin güncel ve önde gelen sorunu olan “Hekime Yönelik Şiddet” konusunda İzmir Tabip Odası’nın öteden beri proaktif ve etkin bir tutum içinde olduğunu hem söylemlerimiz hem de eylemlerimizle ortaya koymaktayız. Hukuk büromuzun şiddete uğrayan meslektaşlarımızla ilgili olarak gerçekleştirdiği çalışmalar ve yargı düzleminde elde ettiği başarılı sonuçları her fırsatta sizlerle paylaşmaktayız.

Son dönemlerde giderek artan ve nerede duracağı belirsiz olan Hekime Yönelik Şiddet eylemlerinin birincil nedeninin “Sağlıkta Dönüşüm” ve onun sağlık ortamına yansımaları olduğu konusunda kuşkumuz yoktur. İzmir Tabip Odası olarak bu bilince sahip olduğumuzu her fırsatta ortaya koyuyoruz.

Diğer yandan ise, bizlere yönelmesi olası şiddet olgularına ilişkin polisiye önlem ve önüne geçilememiş olanlarda ise yargı düzleminde mücadele konusunda da yoğun bir çalışma içinde olduğumuzun bilinmesinde yarar görüyoruz.

İzmir Tabip Odası’nın 2012-2014 dönemi Yönetim Kurulu olarak mayıs ayından bu yana “Hekime Yönelik Şiddet” olgularının gerçekleştirdiğimiz nezaket ziyaretlerinin önde gelen konularından birisi olduğunun altını çizmek isteriz.

Hem İzmir Valisi, hem İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri hem de İl Sağlık Müdürü ile yaptığımız görüşmelerde bu konu dile getirilmiş ve yakınmayla yetinilmeyerek çözüm önerileri de ilgili makamlarla paylaşılmıştır.

Bu konudaki duyarlılığımızın bir başka boyutu gereğince ise “Hekime Yönelik Şiddet” başlığı altında yeni bir yapılanmaya gitmeyi gerekli görmemiz olmuştur.

“Hekime Yönelik Şiddet”
olgularının daha yakından izlenmesi, anında tepki verilmesi ,şiddete uğrayan meslektaşlarımızın yanında yer alınması ve hem karakol hem de adliye süreçlerine çok daha etkin şekilde katılım gösterilmesi önde gelen gereksinimimizidir.

Buradan hareketle Oda’mız üyesi Dr Turgut TUBAY meslektaşımız İzmir Tabip Odası bünyesinde faaliyete geçirilen “Hekime Yönelik Şiddet” biriminin sorumlusu olarak Yönetim Kurulu kararıyla atanmıştır.

Bu atamanın hemen ardından göreve başlayan Dr Turgut TUBAY birim ziyaretlerine başlamıştır. Şiddetin yoğunluklu olarak yaşandığı büyük hastanelerimizin acil servislerinde çalışan meslektaşlarımız öncelenmiştir. Hastanelerin yanı sıra birinci basamak sağlık kurumlarımız da ziyarete programına alınmıştır.

Dr Turgut TUBAY geçtiğimiz haftalarda şiddete uğrayan hekimlere hızlı şekilde ulaşmış ve zor anlarında yanlarında bulunarak İzmir Tabip Odası’nın yardım ve dayanışma amacını gerçekleştirmede önemli katkılar vermiştir.

İzmir Tabip Odası “Acil Başvuru Hattı” siz değerli üyelerimizin hizmetinde olmayı sürdürmektedir. Bu hizmete Dr Turgut TUBAY meslektaşımızın özverili katkılarını eklemiş olduğumuzu bir kez daha duyururuz.

Saygılarımızla

İzmir Tabip Odası
Bu haber 1566 kez okunmuştur.