Yeni Seçilen TTB MK Üyeleri Görev Dağılımını Gerçekleştirdi...

06.07.2012

 

30 Haziran – 1 Temmuz 2012 günlerinde Ankara’ da yapılan TTB 62. Genel Kurulunda Etkin Demokratik TTB grubundan hekimler TTB Kurullarına seçilmişlerdir. Yeni seçilen TTB MK üyeleri  6 Haziran 2012 günü görev paylaşımını gerçekleştirmişlerdir. 

 

 

Sayı     : 12-2320-01                                                                                      İzmir, 06.07.2012

 

Prof. Dr. Ahmet Özdemir AKTAN

TTB Merkez Konseyi Başkanı

 

Sayın Başkan,

2012–2014 dönemi Merkez Konseyi’ne seçilen meslektaşlarımızın görev paylaşımını gerçekleştirdiğini ve şahsınızın TTB MK Başkanı seçildiğini öğrenmiş bulunuyoruz.

Hepimizin bildiği gibi mevcut sağlık ortamı, hekimler açısından son derece olumsuz koşullar oluşturmuştur. Böyle bir ortamda önemli bir görev üstlendiğiniz görüşünüzü paylaşıyoruz.

Hekimlerin sorunlarını gündeme getirmek ve çözüm bulabilmek ancak hekimlerin ve tabip odalarının birlikteliğini sağlamak ve güçlerini Merkez Konseyi ile birleştirebilmekle mümkün olacaktır. Sizin başkanlığınızda TTB Merkez Konseyi’nin bu birlikteliği gerçekleştirmek konusunda atacağı içten adımların karşılığını bulacağı inancındayız. 

Sizi ve TTB Merkez Konseyi’ne yeni seçilen üyeleri kutluyor, başarılar diliyoruz.

Saygılarımızla,

 

Op. Dr. Suat KAPTANER

Başkan

İzmir Tabip Odası

 

 

 
 
1041/2012                                                                                         06.07.2012
 
 
TABİP ODASI BAŞKANLIĞI’NA
 
 
2012-2014 dönemi Merkez Konseyi’ne seçilen meslektaşlarınız olarak ilk toplantımızı yaptık, yeni bir döneme başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Geçtiğimiz hafta sonu yaptığımız 62. Büyük Kongre’den bu yana arayan, yazılı olarak kutlayan, başarı dileklerini ileten bütün tabip odası yöneticilerimize teşekkür ederiz.
 
Merkez Konseyi üyeleri olarak  aktif mesleki yaşantılarımızın sınırlılıklarını, yıllar içerisinde oluşan meslek örgütünde mücadele deneyimlerimiz, aramıza görece yeni katılan genç arkadaşlarımızın enerjisi ve  62. Büyük Kongre’de ortaya çıkan farklı yaklaşım, yorumların katacağı güçle aşmaya çalışırken zor bir dönemeçte onurlu ve önemli bir görev üstlendiğimizi düşünüyoruz. Türkiye’de hekimlerin sorunları, talepleri ve çözüme yönelik yapılabilecekler açısından önemli bir ortaklaşmanın gerçekleşebileceğini, başta oda yönetimlerimiz ve aktivistlerimiz olmak üzere önümüzdeki iki yıl boyunca geniş bir hekim çevresi ile birlikte mücadele etme, üretimde bulunma  anlayışımızın karşılık bulacağına dair umudumuzun güçlendiğini belirtmek istiyoruz.
 
Merkez Konseyi’nin 11 üyesiyle çalışacağımızı ve daha çok çalışacağımızı Büyük Kongre’de söylemiştik. Bunun yeterli olmayacağını; hep birlikte üretmek, değerlendirmek, çalışmak,  mücadele etmekle sonuç alınacağını biliyoruz.
 
Elbette izlenen sağlık politikalarının, zorlukların farkındayız; Türkiye’nin içinde bulunduğu ortamı yaşıyoruz, biliyoruz. Tüm bunlara karşın hekimler ve Türkiye sağlık ortamı için iyi ve güzel şeyler yapacağımız inancını taşıyoruz. “Dönüştürülen” ve piyasalaştırılan sağlık ortamında hekimlik/hekimler için çaba harcarken herkes için sağlık hakkını   savunma mücadelesini de bir arada sürdürecek olmanın heyecanını duyuyoruz.
Hepimize kolay gelsin.
 
Prof.Dr.Ahmet Özdemir Aktan
TTB Merkez Konseyi
Başkanı
 
Başkan : Prof.Dr. Ahmet Özdemir Aktan 
II. Başkan :Prof. Dr. Gülriz Erişgen
Genel Sekreter :Dr. Bayazıt İlhan
Muhasip Üye  :Dr. Arzu Erbilici
Veznedar Üye :Dr. Filiz Ünal İncekara
Üye :Dr. Zülfükar Cebe
Üye :Dr. Melda Pelin Yargıç
Üye :Dr. İsmail Bulca
Üye :Dr. Osman Öztürk
Üye :Dr. Fatih Sürenkök
Üye :Prof. Dr. Mehmet Zencir

 

Bu haber 1591 kez okunmuştur.