E - Reçete Uygulaması ve Şifreleme

22.06.2012

 Değerli meslektaşlarımız,

 
1 Temmuz 2012’den başlamak üzere e-reçete uygulamasına geçilmesi doğrultusunda hazırlıklar yapılmaktadır.
 
Reçete yazan meslektaşlarımızın kullanıcı adı (TC Kimlik No) ve şifre edinmeleri  kurumlarca hatırlatılmaktadır. Bir çok meslektaşımızın şifrelerini oluşturmuştur.
 
Şifre, sözcük anlamı gereğince sahibinden başkasınca kullanılamayacak bir koddur. Oysa, bazı kurumlarda MEDULA’ya giriş gerekçesiyle meslektaşlarımızın şifrelerinin kendilerinden toplandığı duyumları alınmaktadır.  
 
Bu durumda şifreden ve şifrenin sağlaması gereken güvenlikten söz etmek olanaksızdır. Şifrenizi her ne gerekçeyle olursa olsun başkalarıyla paylaşmayınız! Eğer bir şekilde paylaştıysanız şifrenizi yeniden belirleyiniz. Şifrenin, şifre olarak işlev görebilmesi için bir başkasınca bilinmemesi gerekmektedir.
 
E –Reçete uygulamaları, elektronik ortamda yapılan işlemler olup işlemin güvenliği ve hekimin herhangi bir sorumluluk altına girmemesi için kullanıcı bilgilerinin gizliliği önemlidir.
 
Şifrenizin herhangi bir şekilde ele geçirilmesi ve kötüye kullanılması olasılığına karşı bu basit önlemin ileride yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında sizleri koruma altına alacağını unutmayınız!
 
Saygılarımızla.
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 1786 kez okunmuştur.