Geçici Görevlendirmeler Hakkında...

14.06.2012

Oda’mıza yapılan bildirimlerde,  birinci basamakta ve hastanelerde görevli pratisyen hekimlerin, görevlendirmelerinde sıralama ve hizmet puanına uyulmadağı, hekimin acil deneyimi olup olmadığına bakılmadan acil servislerde görevlendirildiği, geçici göreve hiç gitmeyen hekimlerin  olduğu bildirilmektedir.

 
Mevzuatta yer alan geçici görevlendirme düzenlemesinin, amacını aşar şekilde kullanılması, kadro tahsisi ve hekim ataması yapılması gereken kurumlardaki hizmetlerin atama yoluyla karşılanması gerekirken geçici görevlendirmelerle giderilmeye çalışılması mevzuata ve yargı kararlarına aykırıdır.
 
İzmir merkeze uzak ilçelerdeki hastanelerin acil servislerindeki pratisyen hekim ihtiyacının kurum içi naklen atamaya açılarak doldurulması mümkün iken  bu ihtiyacın geçici görevlendirmelerle karşılanması amacını aşmış durumdadır. Pratisyen hekim fazlalılığı olduğu iddia edilen İzmir’de dahi, Aile hekimliği ve Tam Gün uygulamaları sonrasında pratisyen hekim ihtiyacı doğmuştur. İzmir merkezdeki birçok hastane dahi sınırlı sayıda hekim ile insanüstü bir çaba ile çalışmaktadır.
 
 Geçici görevlendirmelerin yarattığı mağduriyeti önlemek ve sorunun kalıcı olarak çözümü için Oda’mızca  Sağlık Bakanlığı ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde bazı girişimler yapılmaktadır. Ayrıca sorunun hukuki zeminde çözümü için bugüne kadar yapılan hukuki girişimler dışında yeni girişimler planlanmaktadır.
 
Odamızca yapılacak girişimlere esas olmak üzere;  meslektaşlarımızın,  görev yerleri; son 3 yıl içinde hangi kurumlara ne kadar süre ile  görevlendirildikleri; görevlendirmelerde yaşadıkları mağduriyet; yollukların ne zaman ödendiği; görevlendirmelerde hizmet puanına uygun işlem yapılıp yapılmadığı; kurumda geçici görevlendirmeye gitmeyen hekim olup olmadığı bilgilerini içeren bilgilendirme notlarını Oda’mıza iletmelerini rica ederiz.
 
Oda’mıza iletilecek bilgi notlarında, yukarıda istenen bilgiler dışında aktarmak istediğiniz başka bilgiler de olması halinde bu bilgilerin de paylaşılması faydalı olacaktır. Oda’mıza iletmek istediğiniz bilgi notlarını, info@izmirtabip.org.tr adresine göndermeniz mümkündür.
 
Ayrıca, geçici görevlendirme işlemlerine karşı hukuksal girişimde bulunmak isteyen meslektaşlarımızın Oda’mıza başvurmasını rica ederiz.
 
 
 
İZMİR TABİP ODASI
Bu haber 2601 kez okunmuştur.