Odamız Yöneticilerinin İzmir Cumhuriyet Başsavcısı’ nı ziyareti

09.06.2012
"Hekimlere Yönelik Şiddete Karşı Kampanya" çalışmaları doğrultusunda, Oda Başkanı Dr. Suat Kaptaner, Genel Sekreter Dr. Mete Güzelant ve Oda Hukuk Bürosu sorumlusu Av. Mithat Kara, 29 Mayıs Salı günü,İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Durdu Kavak'ı ziyaret etmişlerdir.
 
Öncelikle, Başsavcı Sayın Kavak'ın, hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda, Cumhuriyet Savcılarınca gerekli hassasiyetin gösterilmesi konusundaki yazısı için kendisine teşekkür edilmiştir.  İzmir Cumhuriyet BaşsavcısıDurdu KAVAK, 27 Nisan 2012 tarihinde, Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri ve Cumhuriyet Savcılarına gönderdiği yazıyla, son günlerde doktor ve diğer sağlık personeline ifa ettikleri görevlerinden dolayı saldırılar yapıldığını; bu saldırıların kamuoyunun tepkisini çektiğini belirtmiştir.
 
Kamu ve özel sektörde çalışan doktor ve diğer sağlık personeline karşı ifa ettikleri görevleri nedeniyle işlenen suçlardan dolayı özellikle gözaltı, tutuklama ve diğer koruma tedbirlerine başvurulması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica etmiştir
 
Odamızın, bu konuda yaptığı çalışmalar, afiş, bildiri-reçete örnekleri, videolar  kendisiyle paylaşılmıştır.
 
Hukuk Büromuzun yaptığı çalışmalar, müdahil olduğu davalar, raporumuzla  kendisine iletilmiştir.
 
Hekimlere ve sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların, ifadelerinin  alınması sonrasında hemen serbest bırakılmamaları, en azından gözaltına alınmalarının caydırıcı olabileceği konusundaki görüşlerimiz kendisiyle paylaşılmıştır.
 

Başsavcı Sayın Durdu Kavak, hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kesinlikle hoş görülebilecek bir yönü olmadığını, ceza uygulama konusunda yasaların sınırlamaları ile hareket etmek durumunda olduklarını, ancak yasal sınırlar içerisinde, her türlü hassasiyeti göstereceklerini ifade ederek, bu konuda odamızın başvurularında yardımcı olacaklarını belirtmiştir. 

Bu haber 4612 kez okunmuştur.