Bugün Yaptığımız Basın Açıklamasında Uyarmıştık...

30.05.2012

 30.05.2012 tarihinde, saat 12.00’de yaptığımız basın açıklamasında, siyasi sorumluları şu sözlerle uyarmıştık.

 
HEKİMLER OLARAK SORUYORUZ ?
SEZARYEN, KÜRTAJ YAPAN DOKTORLAR CANİLER MİDİR?
KİMDİR BU SİNSİ PLANLARIN SAHİPLERİ?  HEKİMLER MİDİR?
 
Türkiye’de 110 bin hekim var. Hekimler  sürekli sözlü ve fiziksel  şiddete uğruyorlar. Gaziantep’te bir meslektaşımız, Dr.Ersin Arslan  öldürüldü. Neden bu şiddet? Tartışılıyor.
Bize göre birinci neden, işte yukarıdaki gibi açıklamalardır. Hekimler olarak bizim bu açıklamalardan öncelikli olarak anladıklarımız;
·         “Sezaryen yapan hekimler ülke nüfusunun artmaması için sinsi planlara alet olan kişilerdir!“
·         “Sezaryen yapan hekimler, bu tıbbi müdahaleyi para kazanmak için yapıyorlar!“
·         “Kürtaj cinayet olduğuna göre, kürtaj yapan hekimler bir bakıma canilerdir! “
SORUYORUZ?
Önümüzdeki dönemde özellikle Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı meslektaşlarımız saldırıya uğrarsa sorumlusu kim olacaktır? Bu şekilde açıklamalar yapıldıkça, hekimlere yönelik şiddete karşı önlemler alıyoruz sözlerinin hiçbir gerçeklik taşımayacağı açıktır.
 
BASIN AÇIKLAMAMIZIN ÜZERİNDEN 3 SAAT DAHİ GEÇMEDEN, ŞANLIURFA’DA KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM UZMANI BİR MESLEKTAŞIMIZ, HASTA YAKINININ BIÇAKLI SALDIRISINA UĞRADI. GEREKÇE EŞİNİN DÜŞÜK YAPMASI. MESLEKTAŞIMIZ ŞU ANDA AMELİYATTA.
 
 SİYASİ SORUMLULARIN VE ETKİLİ MAKAMLARDA OLAN KİŞİLERİN, YAPTIĞI HER AÇIKLAMAYA DİKKAT ETMESİ GEREKTİĞİNİ BUGÜNKÜ AÇIKLAMAMIZDA BİR KEZ DAHA İFADE ETMİŞTİK. BİLİMSEL OLMAYAN YAKLAŞIM VE DEĞERLENDİRMELER NEDENİYLE, TOPLUMUN TEPKİ VE ÖFKESİ YANLIŞ YERE YÖNLENMEKTE, BU TEPKİ VE ÖFKE HEKİME ŞİDDET OLARAK KARŞIMIZA ÇIKMAKTADIR.
 
Bu haber 1928 kez okunmuştur.