Türk Tabipleri Birliği' ne Açık Mektup !

24.05.2012
TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ
MERKEZ KONSEYİ BAŞKANLIĞI'NA
ANKARA
 
Ülkemiz üzerinde kurgulanan yıkma ve yok etme yaklaşımlarında sıra bizleri var eden değerlerin örselenmesine gelmiştir. 
 
Ulusal bayramlarımızın ve günlerimizin yok sayılması, kutlanmasının ve hatta anımsanmasının yasaklanması bu zincirin son halkalarından birisini oluşturmaktadır.
 
29 Ekim'de “Van Depremi” bahane edilerek başlatılan bu yasaklama anlayışı, 23 Nisan ve 19 Mayıs'ta doruğa ulaşmıştır.
 
Çatı örgütümüz olarak TTB'nin bu konudaki edilgen ve yasak savıcı tutumu bizleri üzmektedir.
 
19 Mayıs kutlaması olarak resmi internet sayfasında yer verilen kısa ve bir o kadar da içeriksiz, ruhsuz ve içtenliksiz mesajınız "keşke kutlamasaydınız!” dedirtecek türdendir.
 
Kutlama mesajınızda sözlerinize "Her şeyin içinin boşaltıldığı, tarihsel bağlamından kopartılarak anlamsızlaştırıldığı, şekli tartışmalarla tüketildiği bir süreçteyiz." diyerek başlamışsınız. Bu sözlerinizle bir bakıma bu önemli konuda kendi düştüğünüz yanlış ve eksiği tanımlamakta olduğunuzun farkında mısınız?
 
Bizim 19 Mayıs diye bir bayramımız olmadığını bilmeniz gerekirdi! 19 Mayıs günü kutlamalarına konu olan bayramımızın tam ve doğru adı : "19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı"dır.
 
19 Mayıs'ı Atatürk'ten arındırmak bilgisizlikle açıklanamayacağına göre bu durum tam da sizin içini boşaltma, anlamsızlaştırma nitelemelerinizle örtüşen bir durumu yansıtmış olmaktadır.
 
Türkiye'de ezici çoğunluğu Tıbbiyeli geleneğine bağlı hekimlerin çatı örgütü olarak hiç olmazsa  23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim ve 10 Kasım'la ilgili konularda tabanınızla ters düşmeyen bir tutum içinde olmanız gereği hekim kamuoyunun önde gelen beklentisidir. 
 
Sizlerin hekim tabanından kopuk bu tutumunuzla aynı zamanda Türk hekim hareketi ile ters düştüğünüzü bir kez daha anımsatır, Tıbbiyeli geleneği ile örtüşen bir tutum içinde olmanızın hareketimizi büyütüp güçlendireceği gerçeğini bir kez daha bilgilerinize sunarız.
 
Saygılarımızla.  
 
 
 
Op. Dr. Suat KAPTANER
Başkan
İzmir Tabip Odası
 
------------------------------------------------------------------------------
 
19 MAYIS KUTLU OLSUN !

Her şeyin içinin boşaltıldığı, tarihsel bağlamından kopartılarak anlamsızlaştırıldığı, şekli tartışmalarla tüketildiği bir süreçteyiz.

19 Mayıs nedir?

19 Mayıs Birinci Dünya Paylaşım Savaşı’nı takiben bizim coğrafyamızda emperyalist güçlerce yapılan hesaba itirazın başladığı gündür. Bağımsızlıkçı, özgürlükçü, başkaldırıcı ve mazlumun kurtuluşu için hep birlikte mücadele etme adımıdır.

Komşumuz Suriye’ye yönelik savaşçı ve saldırgan bir Hükümet çizgisinin izlendiği bu günlerde emperyalizmin oyunlarının alet ve işbirlikçisi olmamak için tarihte dönüp bakılacak, ders alınacak bir gündür.

Bu kavrayış ve eşit, adil, özgür, bağımsız, savaşsız, sömürüsüz bir Türkiye özlemiyle bütün halkımızın 19 Mayıs bayramını kutluyoruz. 

Türk Tabipleri Birliği

 
 
Bu haber 2469 kez okunmuştur.