Hekime Yönelik Şiddete Karşı Kampanya !

16.05.2012
Değerli Meslektaşlarımız,
 
Son dönemde gittikçe artan hekime yönelik şiddet olgusu, sonuçta bir meslektaşımızın daha görevi başında katledilmesi ile devam etmektedir. 
 
Hekime yönelik şiddetin gerekçeleri konusunda birçok gerekçe sıralanabilir. Ancak bu gerekçelerin hiçbirisi, siyasi iktidarın ve Sağlık Bakanlığı’nın halkı hekimlere karşı kışkırtan söylemlerinden daha önemli olamaz.  Hekime şiddetin son yıllarda artış olmasının gerekçelerini, siyasi iktidarın ve Sağlık Bakanı’nın kışkırtıcı söylemlerinden soyutlayarak bulmak mümkün değildir.
 
O ana kadar hiçbir sorun yokmuş gibi her türlü şiddetin artışını yadsıyan Sağlık Bakanlığı, Dr.Ersin Arslan’ın görevi başında hasta yakını tarafından katledilmesi sonucunda,  kamuoyunun da tepkisiyle harekete geçmiş, birtakım düzenlemelerin hazırlığını ve meclis araştırma komisyonu kurarak sağlık çalışanlarına şiddetin gerekçelerini bulmak için çalışmalar başlatmıştır. Komisyon çalışmaları sonucunda, hekime şiddetin gerekçesi olarak nelerin gösterileceğini  merakla beklemekteyiz.
 
Hekime yönelik şiddete dikkat çekmek, hasta ve hekimlerin karşıt taraflar olmadığını, şiddet nedeniyle mağdur olan tarafın yine hekim ve hastalar olduğunu hastalarımızla paylaşmak üzere İzmir Tabip Odası olarak bir kampanya başlatılmıştır.
 
Kampanya çerçevesinde, hazırladığımız afişler çalıştığımız kurumlarda hastaların görebileceği yerlerde poliklinik odalarında, koridorlarda asılacak; hazırlanan reçetelerimiz ise hastalarımıza dağıtılacaktır. Meslektaşlarımız kokart takarak çalışacaklardır. Afiş, reçete ve kokartlar sağlık kurumlarına Oda’mızca ulaştırılmaktadır.
 
Kampanyamızı kamuoyu ile paylaşılmak amacıyla 17 Mayıs Perşembe günü saat 12.00’de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Poliklinikleri önünde basın açıklaması yapılacaktır. Çalışma saatleri uygun olan meslektaşlarımızın bu basın açıklamasına katılımını diliyoruz.
 
Ayrıca, birimlere ulaştırılan afiş ve reçetelerin hastalarımızla paylaşılması ve şiddetin yarattığı mağduriyetin hastalarımıza anlatılması konusunda meslektaşlarımızın katkı ve  desteğini bekliyoruz.
 
 
Afiş İçin Tıklayınız
Reçete İçin Tıklayınız
Kokart İçin Tıklayınız
 
 

İZMİR TABİP ODASI 

Bu haber 1783 kez okunmuştur.