Birinci Basamakta Görevli Meslektaşlarımızın Dikkatine

16.05.2012

Toplum Sağlığı Merkezi, 112 Acil Servis, VSD, AÇSAP gibi birinci basamak sağlık kuruluşlarında görev yapan meslektaşlarımıza Mayıs ayında ödenmesi gereken döner sermaye ek ödemeleri ödenmemiştir.

Konuyla ilgili olarak İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ile görüşmeler yapılmış ve sorunun kaynağı araştırılmıştır.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmede, sorunun 663 sayılı KHK sonrası bağlı kuruluşlar ve bağlı birimlerinin devir işlemlerinden kaynaklandığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Halk Sağlığı İl Müdürlüklerine bağlı birinci basamak sağlık kuruluşlarında döner sermaye ek ödemelerinin esaslarını düzenleyen bir yönetmelik hazırlandığı ancak yönetmeliğin tamamlanamadığı, çok kısa bir süre içinde tamamlanmasının beklendiği, ek ödemenin hangi esaslara göre dağıtılacağı konusunda belirsizlik olması nedeniyle ek ödemenin yapılamadığı, ek ödemelerin en kısa sürede ödeneceği belirtilmiştir. 

Oda’mız konuyla ilgili olarak yetkili birimlerle görüşmelerine devam etmekte olup çalışma alanları gereği zaten düşük ücretle çalışan meslektaşlarımızın daha fazla mağdur olmamaları için sürecin takipçisi olunmaktadır. Gelişmeler hakkında meslektaşlarımız tekrar bilgilendirilecektir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunulur. 




İZMİR TABİP ODASI
 

Bu haber 2697 kez okunmuştur.