HEKİMLERE CİNAYETTEN SONRA BİR DE MİLLETVEKİLİ DAYAĞI ! ARTIK YETER !

20.04.2012

 HEKİMLERE CİNAYETTEN SONRA

BİR DE MİLLETVEKİLİ DAYAĞI ! ARTIK YETER !
 
Gaziantep'te cinayete kurban giden meslektaşımızın acısı tazeliğini korurken bir şiddet haberi de Van'dan aldık!
 
Bir BDP milletvekili Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir meslektaşımızı darp etmiştir. Aynı milletvekili basından öğrendiğimize göre gerekirse meslektaşımızı yine dövebileceğini söylemiştir.
 
Yine basından öğrendiğimize göre milletvekili, saldırısına gerekçe olarak hekimin kendisini tanımamasını ve kim olduğunu sormasını göstermiştir.
 
Bu güne kadar en sıradan insanından milletvekiline kadar hekimlere şiddet uygulayan herkes kendisine bir gerekçe bulabilmiştir. Ancak hekimlere ve sağlık çalışanlarına saldırının basit bir eylem değil bir insanlık suçu olduğu bilinen bir gerçektir.
 
Bu saldırıları gerçekleştirenler kimlikleri  ne olursa olsun savaşta bile düşmanlarca dokunulmayan hekimlere karşı bir insanlık suçu işlemektedirler.
 
Hekimler kendilerine uygulanan şiddete karşı Meclis araştırması ve yasal önlemler talep ederken meslektaşımıza saldıran milletvekilinin bu yönde önergelerden birinin imzacısı olduğunu öğrendiklerinde büyük bir öfkeye kapılmış ve hayal kırıklığına uğramışlardır.
 
Hekimlere yönelik şiddete karşı mücadele ettiğimiz bir dönemde bir milletvekili  tarafından saldırıya uğramamız, bu milletvekilinin bizlerin de birer ferdi olduğumuz milletin duygu ve vicdanından ne kadar uzak olabileceğini anlamamızı sağlamıştır.
 
Adı geçen milletvekilinin bu davranışlarını kınıyoruz. Her ne kadar aynı davranışı tekrarlayabileceğini söylediği öne sürülse de hekim camiasından özür dilemesini bekliyoruz.
 
 
İZMİR TABİP ODASI
 
 
 
Sayı :12-   1421   - 04                                    Tarih : 20.04.2012

 

 

 

 

BARIŞ VE DEMOKRASİ PARTİSİ

GENEL BAŞKANLIĞI’NA,

ANKARA

 

Bir milletvekilinizin Van'da meslektaşımıza fiziksel saldırıda bulunduğunu. Basından öğrendik.

 

Bir gün önce bir meslektaşımız bıçaklanarak öldürüldü. Binlerce hekim bu vahşi saldırıyı ve genel olarak hekimlere, sağlıkçılara yönelik şiddet eylemlerini kınadı, kınıyor.

 

Böyle bir süreçte bir milletvekilinizin  hekim meslektaşımızı  darp etmesi, özür dilemek bir yana gerekirse tekrar döverim açıklamasının Türkiye’de yaşayan insanların vicdanları ve duygularından tamamen kopmuş olduğunun en büyük göstergesi olduğuna inanıyoruz.

 

Aynı milletvekilinin,  hekimlere yönelik şiddetin araştırılması için verilen önergeye imza koyduğunu basından öğrenmiş bulunuyoruz Bir yandan hekim dövmek diğer yandan böyle bir önergeye imza atmanın hekim topluluğunda büyük bir infiale yol açtığını bilmenizi istiyoruz.

 

Milletvekilinizin bu davranışlarınızı kınıyor, en azından milletvekili kimliği olduğu için  hekimlerden özür dilemeye davet ediyoruz.

 

 

Saygılarımızla,

  

Dr. M. Ceyhun BALCI

Genel Sekreter

 
 
 
 
 
 
Sayın ÖZDAL ÜÇER,
BDP Van Milletvekili
 
Basından öğrendiğimize göre Van'da bir meslektaşımıza yönelik fiziksel saldırıda bulunmuşsunuz.
 
Bir gün önce bir meslektaşımız bıçaklanarak öldürüldü. Binlerce hekim bu vahşi saldırıyı ve genel olarak hekimlere, sağlıkçılara yönelik şiddet eylemlerini kınadı, kınıyor.
 
Böyle bir süreçte sizin bir hekimi darp etmeniz, özür dilemek bir yana gerekirse tekrar döverim açıklamanızın Türkiye’de yaşayan insanların vicdanları ve duygularından tamamen kopmuş olduğunuzun en büyük göstergesi olduğuna inanıyoruz.
 
Basından öğrendiğimiz kadarıyla, hekimlere yönelik şiddetin araştırılması için verilen önergeye imza koymuşsunuz. Bir yandan hekim dövmek diğer yandan böyle bir önergeye imza atmanızın hekim topluluğunda büyük bir infiale yol açtığını bilmenizi istiyoruz.
 
Sizin bu davranışlarınızı kınıyor, en azından milletvekili kimliğiniz olmanız nedeniyle hekimlerden özür dilemeye davet ediyoruz.
 
Saygılarımızla,
 
 
 
 
Dr. M. Ceyhun BALCI
Genel Sekreter
İzmir Tabip Odası
 

 
TTB Basın Açıklaması...
 
BDP Van milletvekili Özdal Üçer’in Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Dr. Oğuz Eroğlu’na saldırdığını öğrenmiş bulunuyoruz.

20.04.2012

BASIN AÇIKLAMASI

BDP Van milletvekili Özdal Üçer’in Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Dr. Oğuz Eroğlu’na saldırdığını öğrenmiş bulunuyoruz. Milletvekilinin kaza geçirdiği bildirilen eşi ve çocuğunun sağlığının iyi olduğunu umuyor ve diliyoruz.

Çok net ve açık olarak söylüyoruz ki hiç kimse, hiçbir nedenle görevi başındaki hekime/sağlıkçıya saldırma hakkına sahip değildir, olamaz. Bu saldırıyı yapan milletvekili Özdal Üçer'i kınıyoruz.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ

 

 

Bu haber 5299 kez okunmuştur.