HAYDİ GÖREV BAŞINA ! ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN ? 19 Nisan Perşembe Günü Çalışmıyoruz…

18.04.2012

 HAYDİ GÖREV BAŞINA  !

ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN ?
19 Nisan Perşembe Günü Çalışmıyoruz…
 
 
Değerli meslektaşlarımız,
 
Dün Gaziantep'te bıçaklı saldırıya uğrayan ve akşam saatlerinde kaybettiğimiz genç meslektaşımızın acısı tazeliğini korumaktayken; gece saatlerinde bu kez İzmir'de bir özel hastaneden gelen haberle sarsıldık, öfkelendik !
 
Kalp krizi nedeniyle acile başvuran ve iki kez canlandırılmasına karşın yaşamını yitiren hastanın yakınları hastaneyi savaş alanına çevirirken başta acil hekimi meslektaşımız olmak üzere hastane çalışanlarına fiziksel saldırıda bulunmuşlardır.
 
Oda Genel Sekreteri ve Oda avukatı olayı haber alır almaz olayın geçtiği hastaneye ulaşmışlar, güvenlik kuvvetleri ve ilgili birimlerle irtibat kurmuşlar ve sabah 07.00’ye kadar hastane, adli rapor ve karakol sürecinde yaşanan olumsuzluğun yakın takipçisi olmuşlardır.
 
İzmir'in orta yerinde yaşanan bu vahşet bir meslektaşımızı daha aramızdan almadıysa eğer şansımızdandır!
 
Yeryüzündeki en değerli şey olan yaşamı korumak ve kollamaktan başka kaygısı olmayan hekimlerin uğradığı bu seri saldırıları saldırganların ötesinde bir boyutta değerlendirmek gerekir düşüncesindeyiz.
 
Bugüne dek onurumuzu elimizden alanların artık canımızı da almaya başladıkları bir sürece girmiş bulunuyoruz!
 
En değerli şey olan yaşam söz konusuyken çekinik ve edilgen olmayı sürdürecek miyiz?
 
Şimdi değilse ne zaman? diyerek hiç olmazsa en değerli şeyimizi korumak için hepinizi yarın 19.04.2012 Perşembe günü, bütün Türkiye’de yapılacak bir günlük iş bırakma eylemine çağırıyoruz!
 
Acil, yoğun bakım, yataklı tedavi, kanser, çocuk hastalar dışında sağlık hizmeti sunamıyoruz.
 
Bu eylemin hemen ardından sizleri aynı gün saat 17.30’da Kıbrıs Şehitleri Caddesi Tansas önünde buluşmaya ve can güvenliğimiz konusundaki isyanımızı hep birlikte haykırmaya çağırıyoruz!
 
Bu haber 5003 kez okunmuştur.