KAMUOYUNA...

29.03.2012

 Sayı : 12- 13                                                                           Tarih: 29. 03. 2012

                                                                                
Kamuoyuna
 
4+4+4 olarak bilinen ve eğitim sistemini kökünden değiştirme potansiyeli taşıyan yasal düzenlemenin TBMM’deki komisyon görüşmeleri de olaylı olmuştu.
 
Bu yasal düzenleme sürecinde komisyonda yaşananlar, daha sonra yaşanacakların habercisi gibiydi. Daha o günden şiddet ve kaba güç olgusunun ülkeye egemen olacağı algısı doğmuştu.
 
Çocuk işçi olgusunu kolaylaştırması ve çocuk gelinlerin sayısını katlaması olası bu düzenlemenin eğitimciler tarafından tartışılması ve demokratik tepkilerin ortaya konmasından daha doğal ne olabilirdi?
 
Kaldı ki konu, eğitimcilerin yanı sıra çocuğu olan herkesi ve dolayısı ile bütün toplumu ilgilendirmekteydi.
 
28 Mart’ta başkent Ankara ve İzmir’de kent meydanlarının savaş alanına dönüşmüş olması kabul edilebilir değildir. Tepkilerini ortaya koymak üzere Ankara’ya gitmek isteyen KESK üyelerinin engellenmiş olması, bir şekilde oraya varabilenlerin de polisin ölçüsüz güç kullanımı ile karşılaşması, demokrasinin ilerlediği ve özgürlüklerin geliştiği savlarının gerçeklikten uzaklığının belgesi olmuştur.
 
Demokratik ve asgari özgürlüklerin var olduğu toplumlarda eğitim gibi önemli bir konuda tartışma yapılmasından ve şiddetten yoksun tepkiler gösterilmesinden daha doğal ne olabilir?
 
4+4+4 yasasının TBMM’de görüşülme sürecinde kitlelerin sendikalar ve demokratik kitle örgütleri önderliğinde alanlara inmesi karşısında gösterilen tutumu kabul etmediğimizin ve kınadığımızın bilinmesini istiyoruz.
 
 
İZMİR TABİP ODASI
 
 
 
 
 
Sayın, Ramis Sağlam
KESK Dönem Sözcüsü
 
Hükümet tarafından TBMM ‘den geçirilmeye çalışılan ve eğitim sisteminde köklü değişikliklere yol açması beklenen yasa teklifine karşı tepkisini barışçıl yollarla  göstermek isteyen sendikaların İzmir ve Ankara’da karşılaştığı polis şiddeti, en temel demokratik hakların ağır ihlali anlamına gelmekte ve tarafımızca kabul edilemez bulunmaktadır.
 
Bu ülkenin geleceğini düşünen tüm yurttaşların, kitle örgütlerinin, sivil toplum kurumlarının, sendikaların;  tepeden inme politikalarla oldu bittiye getirilmek istenen bu yasa girişimine karşı görüşlerini dile getirme ve demokratik yollarla protesto etme hakkı olduğuna inanıyoruz.  
 
Bu demokratik hakkınızı kullanmak amacıyla gerçekleştirdiğiniz eylemler sırasında karşı karşıya kaldığınız coplu, biber gazlı polis şiddeti nedeniyle üzüntülerimizi iletir, anayasal hakların savunulmasında her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz.
 
İzmir Tabip Odası
Yönetim Kurulu 
Bu haber 1950 kez okunmuştur.