İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından Tebliğ Edilen Para Cezaları

01.04.2012

Özel sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan hekimlerce Oda’mıza yapılan bildirimlerde, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bir kısım meslektaşlarımıza para cezaları verildiği, para cezasının dayanağı olarak da 1219 sayılı Kanunu’nun 12.maddesine aykırı hareket edildiği gerekçesine dayanılmaktadır.

 

Muayenehane, poliklinik, dal merkezi ve tıp merkezinde çalışan ve takip ettikleri hastalarının ameliyatlarını özel hastanelerde yapan hekimlere yönelik verilen bu para cezalarının hukuksal dayanağı bulunmamaktadır.

 

İl Sağlık Müdürlüğü’nün işlemine dayanak yapılan düzenlemelerle ilgili birçok yargı kararı olmasına rağmen, Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve idare mahkemeleri kararlarının göz ardı edilerek hekimlere para cezası verilmesi hukuka uygun bir işlem değildir.

 

Kendisine para cezası tebliğ edilen hekimlerin, bu işlemlere karşı tebliğden itibaren 15 gün içinde Sulh Ceza Mahkemesinde itiraz etmesi gerekmektedir. Oda’mız Hukuk Bürosu yapılacak itirazlarla ilgili bir dilekçe hazırlamakta olup itiraz edecek hekimlerin bu dilekçeleri Oda’mız Hukuk Bürosundan temin etmelerini rica ederiz.

 

Ayrıca sorunun çözümü için İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ile bir görüşme yapılacaktır.

 

İzmir Tabip Odası

Bu haber 2873 kez okunmuştur.