Tıbbiyeliler Meşalelerle Yürüdü...

15.03.2012

 Değerli meslektaşlarımız,

 
14 Mart Tıp Bayramı’nı coşkulu şekilde kutladık. Bu kutlamaların en anlamlısı 14 Mart akşamı gerçekleştirdiğimiz meşaleli yürüyüştü diyebiliriz.
 
Bildiğiniz gibi adı bayram olsa da 14 Mart Tıbbiyeli Direnişi’nin adıdır. Ancak, bu ruhla kutlandığında bir anlam taşır.
 
Meşaleli yürüyüşümüz hem coşkusu hem de görsel zenginliği bakımından Tıbbiyeli ruhu ve duruşuna yaraşır bir etkinlik olmuştur.
 
Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde başlayan yürüyüşümüz yurttaşların da alkışlı desteği eşliğinde Gündoğdu Meydanı’nda sonlanmıştır.
 
Gündoğdu Meydanı’nda bizlere yönelen şiddete dikkat çekmek amacıyla kullanılan baretler ve meşaleli meslektaşlarımızın oluşturduğu “Yeter” mesajı görkemli bir görüntü oluşturmuştur.
 
Bu yaratıcı eylem yurttaşların yanı sıra basının da yoğun ilgisiyle karşılaşmıştır.
 
Bu anlamlı eylemin özellikle sonundaki yaratıcı görüntülerin oluşturulmasındaki eşsiz katkıları nedeniyle asistan hekim kardeşlerimize de teşekkür ve şükranlarımızı sunarken; meşaleli yürüyüşümüze katılan tüm meslektaşlarımıza katılımlarından dolayı saygılarımızı sunuyoruz.
 
Özetle 14 Mart 2012 akşamı İzmir’de Tıbbiyeli Hikmet’in, Dr Refik Saydam’ın, Dr Behçet Uz’un, Dr Nusret Fişek ve Dr Türkan Saylan’ın saygıdeğer anıları yaşatılmıştır.
 
Bu onur ve gururun bizler için en anlamlı bayram hediyesi olduğu bilinciyle saygılarımızı sunarız….
 
İzmir Tabip Odası
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bu haber 2368 kez okunmuştur.