“Sağlıkçılar Meclisi” ve “Genişletilmiş Hekim Meclisi” Etkinliklerinin Ardından

07.02.2012

Geçtiğimiz 31 Ocak ve 1 Şubat günlerinde, TTB Merkez Konsey Başkanı Sayın Dr. Eriş Bilaloğlu ve Genel Sekreter Dr.Feride Aksu Tanık İzmir’de bizlerle birlikte oldu. Bu iki gün boyunca, Ege, Dokuz Eylül, Tepecik ve Atatürk olmak üzere; 4 büyük eğitim ve araştırma hastanesinde gerçekleştirilen, kolaylaştırıcılığını Oda Başkanımız Dr.Erdener Özer’in yaptığı, İzmir Tabip Odası – TTB ortak etkinliklerinde,“Sağlıkçılar Meclisi” ve son toplantıya dahil edilen “Genişletilmiş Hekim Meclisi” çatısında, “Sağlık Alanında Ne Durumdayız?”,“Ne Yapacağız?” sorularının ötesinde, “Nasıl yapacağız?” sorusuna yanıtlarımızı hep birlikte dillendirdik.

Etkinliklerde konuşmalar yapan Dr.Bilaloğlu, sağlık alanında son durumu değişik boyutları ile ortaya koyarken, Dr.Tanık Dünya Tabipleri Birliği’nin, 663 sayılı KHK ile dayatılan mesleki bağımsızlığa yönelik olumsuzluklar hakkında yaklaşımını paylaştı.

Etkinliklerin sonunda elde edilen temel sonuç, önümüzdeki kısa süreç içerisinde; özellikle büyük illerde ve büyük hastanelerde “Sağlıkçılar ve Sağlık Hakkı Meclisleri” yapılanmasının tamamlanması ve süresiz grev kararlılığının sürmesi olarak kararlaştırıldı.

Bu haber 3032 kez okunmuştur.