TÜRK HEKİMLERDEN FRANSIZ MESLEKTAŞLARINA MEKTUP...

26.01.2012
İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu, Türk Tabipler Birliği'nin Fransa'daki eşdeğer kuruluşu olan Fransa Ulusal Hekimler Birliği'ne bir mektup göndererek, üyelerini, Fransa Parlamentosu'nun Ermenilere soykırım yapılmadığını savunmayı suç sayan kararının yanlışlığı konusunda bilgilendirmesini istedi.
 
Ekte, Fransa Ulusal Hekimler Birliği'ne (Conseil National de l'ordre des Medecins) gönderilen mektİubun Türkçe çevirisi yer almaktadır. Değerlendirmeniz dileğiyle bilginize sunuyoruz.
 
İzmir Tabip Odası
 
 
Fransa Hekim Birliğine Gönderilen Yazı...
 
Sayı :12-  272 - 04                                                                     Tarih : 26.01.2012
 
 
Conseil National De L'ordre Des Medecins
180 bd Haussmann
75389 Paris Cedex 08
 
 
Sayın  Meslektaşlarımız
 
Fransa Parlamentosu’nun Ermenilere soykırım uygulanmadığını savunmayı suç sayan  ve hapisle cezalandırılmasını öngören kararını düşünce özgürlüğünün ihlali olarak değerlendirmekteyiz. Tümüyle iç politikaya yönelik olarak oy kaygısıyla alındığını düşündüğümüz bu kararı tarihsel bir olgunun tartışılmasını yasaklayan, ifade özgürlüğünü ortadan kaldıran, anti demokratik ve dayatmacı bulmaktayız.
 
Fransa Parlamentosu’nun bu kararıyla Birinci Dünya  Savaşı sırasında yaşanan bir olay üzerinde tarih uzmanları arasında belgeler ortaya konularak yapılacak bir tartışma artık suç sayılacaktır. Bu karar, Fransa’nın kendi demokratik değerlerine de aykırıdır.  
 
Sizleri, kendi ulusal değerlerinize sahip çıkmaya ve üyelerinizi tarihi gerçeklerin farklı  görüşlerin özgürce tartışılmasıyla ortaya çıkarılabileceğini anlatmaya davet ediyoruz. Bu görüşlerimize katkıda bulunması amacıyla sayısız kaynaktan Fransızca’ya çevirisi yapılan bir kitabı bilginize sunuyoruz.
 
Saygılarımızla,
 
 
Prof Dr Erdener Özer
İzmir Tabip Odası
Yönetim Kurulu Başkanı
 
 
Bu haber 3216 kez okunmuştur.