İşyeri ve Kurum Hekimleri Toplantı Duyurusu – 26 Ocak Perşembe – 18.30

25.01.2012

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü WEB sayfasında 20.01.2012 tarihinde “ Yetkilendirilmiş Aile Hekimliği Uygulamaları Hakkında Duyuru” başlıklı yazı yayınlanmıştır.

Bu yazıda, özetle, kurum hekimleri ile işyeri hekimlerinin birinci basamakta reçete düzenleme yetkisine sahip olması için öncelikle Yetkilendirilmiş Aile Hekimliği belgesi almış olmaları;  adlarına yetki belgesi tanımlanan kurum ve işyeri hekimlerinin sadece aile hekimliği bilgi sistemi (AHBS) üzerinden kendilerine kayıt ettikleri kişilere reçete düzenleyebilecekleri; bu nedenle halen yetkilendirilmiş aile hekimliği belgesi bulunmayan kurum ve işyeri hekimlerinin 15.03.2012 tarihine kadar yetkilendirilmiş aile hekimliği belgesi almaları gerektiği duyurulmuştur.

Kurum hekimleri ile işyeri hekimlerinin çalıştıkları işyerlerinde reçete düzenleme yetkisini yetkilendirilmiş aile belgesi alması şartına bağlayan bu açıklamanın bilimsel, hukuksal ve pratik bir karşılığı bulunmamaktadır.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yetkilendirilmiş aile hekimlerine yönelik yapılan toplantıda, kurum hekimleri ve işyeri hekimlerinin bakmakla yükümlü olduğu işçi ve memurları aile hekimi gibi kendilerine kaydedeceği, işçi ve memurların kayıtlarının kendi aile hekimlerinden silineceği, kurum ve işyeri hekimlerinin aile hekimi gibi çalışıp işyerlerindeki çalışanların gebe, loğusa, aşı vb. aile hekimliği kapsamında olan görevleri de yürüteceği  belirtilmiştir.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru üzerine, İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu ile Kurum Hekimliği Komisyonu tarafından 24 Ocak Salı günü ortak genişletilmiş komisyon toplantısı yapmıştır.

Toplantıda, İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu Dr. Hakan Toksöz,  Kurum Hekimliği Komisyonu Başkanı Dr.Erol Akgün,  İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu üyesi Dr.Hürcan Girgin, İl Sağlık Müdürlüğünde yapılan toplantıda tartışılan konular hakkında bilgiler vermiştir.

Toplantıya Oda Başkanı Prof Dr Erdener ÖZER,  Genel Sekreter Dr Ceyhun BALCI, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ali GÜL ve Oda avukatımız Mithat KARA katılmıştır. 

Toplantıda, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru ve Yetkilendirilmiş Aile Hekimliği uygulamasının kurum hekimleri ile işyeri hekimlerinin mesleki pratiğinde yaratacağı sorunlar, uygulama nedeniyle mağdur olacak işveren ve işçilerin durumu, bu uygulamaya karşı yürütülecek örgütsel ve hukuksal mücadele tartışılmıştır. 

Konunun önemi itibarıyla, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru hakkında bütün işyeri hekimlerini ve kurum hekimlerini bilgilendirmek amacıyla geniş katılımlı bir toplantı yapılması kararlaştırılmıştır.

26 Ocak Perşembe, saat 18.30’da bütün üyelerin katılımına açık geniş katılımlı bir toplantı planlanmış olup toplantı İzmir Tabip Odası Orhan Süren Salonunda gerçekleştirilecektir.
 

 

İZMİR TABİP ODASI

Bu haber 5456 kez okunmuştur.