Hekime Şiddet Sorununun Çözülmesi İçin Şehit mi Vermemiz Gerekiyor?

02.01.2012

 Bugün burada, talihsiz bir olayı sizlerle paylaşmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Ne yazık ki, görevi şifa dağıtmak olan biz hekimler, 30 Aralık 2011 Cuma günü yaşanan üzücü bir saldırı sonucunda gönülden yaralanmışlardır. Yeni Yıla, yine hekime şiddet olayı ile giriyoruz.

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi polikliniğinde görev yapan meslektaşımız Dr.Turan Acar, 30 Aralık Cuma günü poliklinikte hasta muayene ederken darp edilmiştir.

Bu darp olayı asistan hekim arkadaşımızın, bizzat ameliyat ettiği ve iyileştirdiği hasta tarafından gerçekleştirilmiştir.

Bu şiddet olayı, sadece hekim arkadaşımızın sağlık hizmeti sunmasını değil, aynı zamanda sağlık hizmeti almak için sıra bekleyen vatandaşlarımızın “sağlık hakkına” da engel olmuştur. Hekime şiddet, hekimlik onuruna olduğu gibi vatandaşların sağlık hakkına da bir saldırıdır. 

Bugün, Dr. Turan Acar’a atılan yumruk, tüm sağlık çalışanlarına atılan yumruktur. Bugün, hekim arkadaşımızın yüzündeki morluk, hepimizin utancıdır.

İnsanlığa hizmet etmeyi görev bilen biz hekimler, sağlıkta şiddeti asla ve asla kabul etmiyoruz.

Şiddete uğrayan, ağır hakaretlere maruz kalan, darp edilen ve bazen da canına kast eden saldırılar nedeniyle biz hekimler, hayatımızdan ve geleceğimizden endişe ediyoruz. 

Sağlık Bakanlığı’nın hekime yönelik şiddet konusunda daha fazla adım atmasını ve sorumluların daha ağır bir şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Sağlık hizmeti sunumunu engelleyen ve halkın sağlık hakkını gasp eden bu fütursuz zihniyeti esefle kınıyoruz.

Ve soruyoruz !

Bu sorunun çözülmesi için bir sağlık şehidi mi vermemiz gerekiyor?

Bizler, yani bu acıyı yaşayan hekimler; sorunun değil, çözümün bir parçası olmak istiyoruz.

Hekimi hedef gösteren sağlık ortamından duyduğumuz rahatsızlığı bir kez daha yüksek sesle haykırıyoruz.

Yüreğimizdeki acıyı sizlerle paylaşıyor

ve artık, şiddete yeter diyoruz.

İZMİR TABİP ODASI         

TÜRK CERRAHİ DERNEĞİ

İZMİR TABİP ODASI ASİSTAN HEKİM KOMİSYONU

 

 

 

Bu haber 2292 kez okunmuştur.