Klinik Şef-Şef Yardımcıları Toplantısı

20.12.2011

Eğitim ve Araştırma Hastaneleri’ndeki Şef ve Şef Yardımcıları ile yapılması tasarlanan toplantı 19.12.2011 tarihinde İzmir Tabip Odası’nda gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr Ceyhun BALCI, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr Ercüment TARCAN, Dr Taşkın ALTAY ve Odamız avukatları Mithat KARA ve Abdullah HIZAL hazır bulunmuşlardır.

Kırk dolayında meslektaşımızın katıldığı toplantıda ilk olarak Odamız avukatı Mithat KARA 663 sayılı KHK ile eğitim hastanelerinde yaşanması olası değişiklikleri içeren kısa bir sunum yaptı.

Sunumun ardından söz alan meslektaşlarımız, 663 sayılı KHK’nin şef ve Şef Yardımcılarına yönelik etkilerini paylaşmışlardır.

Toplantıda, 663 sayılı KHK’nin uzmanlık eğitimine, asistanlara, özlük haklarına ve kazanılmış haklara etkileri tartışılmış, uzmanlık eğitiminde yaşanacak aksaklıklar paylaşılmıştır. 663 sayılı KHK’nin ilk uygulamalarının eğitim sorumluları üzerinde gerçekleştiği, idarenin aceleci ve keyfi uygulamalarının hekimlerin çalışma huzurunu bozduğu ifade edilmiştir.

Toplantıda, mücadelenin önemine vurgu yapılmış,  öncelikli ve ivedilikli konunun bu alandaki gelişmeleri yargıya götürmek olduğu üzerinde uzlaşılmıştır.

Eğitim hastanelerinde oluşan yeni duruma ilişkin tebligatların yapılmış olduğundan hareketle yargıya başvuru için tanınan 60 günlük sürenin çalışmaya başladığı ve bu hakkını kullanmak isteyenlerin gerekli vekaleti ulaştırması durumunda İzmir Tabip Odası’nın bu yargı sürecinin takipçisi olacağı bilgisi paylaşılarak gelişmeler konusunda iletişim içinde olunması gereği anımsatıldı.

Bu haber 1902 kez okunmuştur.