Hekimlik ve Sağlık Hizmetinde Yıkımı Protesto Ediyoruz

06.12.2011

 663 sayılı KHK’nin 2 Kasım günü milletin iradesinden kaçırılarak yayınlanması ve yürürlüğe girmesi üzerine, Sağlıkta Dönüşüm Programı’na karşı mücadelemiz daha anlamlı bir yola girmiştir.

“Hekimlik ve Sağlık Hizmetinde Yıkımı Protesto Ediyoruz” sloganı ile devam edecek mücadele sürecinin iki ana vurgusu vardır:

1.     Mücadele hedefte ortaklaştığımız bütün sağlık çalışanları ile birlikte ortak bir platformda yürütülecektir. Mücadelemizin hedefi ve tek isteğimiz sağlık alanında yıkım yaratan tüm düzenlemelerin geri çekilmesidir.

2.     Süreç isteklerimizin karşılık bulacağı güne kadar, gerektiğinde süresiz greve gitme kararlılığı ve hazırlığıyla yürütülecektir. 

İşte biz hekimler, bütün sağlık çalışanları ile birlikte, hastalarımızın da olmazsa olmaz desteği ile, 663 sayılı KHK’yi tartışıp katkımızı sunuyor ve kararlarımızı en katılımlı şekilde alıyoruz.

Aynı amaçla illerde tabip odaları hekim meclislerini topluyor, birim ziyaretleri yapıyor, bütün sağlık örgütleri ile birlikte bu süreci örüyoruz.

Benzer anlayışla  illerdeki bütün siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, dernek ve sendikalar ziyaret edilmekte, bilgiler paylaşılmakta,  sağlık hakkına sahip çıkma anlamında mutlaka aktif katkıları talep edilmektedir.  Yerel televizyon, köşe yazarları ve basına yönelik çalışmalar da sürdürülmektedir.

Süreç akmaktadır.

Eylem takviminde önümüzdeki ilk tarih 21 Aralık 2011 Çarşamba günüdür. Artık sadece burada değil, tüm illerde, yerel meclislerce karar verilen yerlerde benzer kürsüler kurulacaktır. Bu eylem taleplerimizin karşılık bulmasına yönelik son bir uyarıdır.

Daha şimdiden bu eylem nedeniyle aciller dışında sağlık hizmeti sunulamayacağını sizlerle ve halkımız ile paylaşıyor ve herkesten destek rica ediyoruz.

Çünkü siz yoksanız biz bir eksiğiz!

Hekimlik emeğine, sağlık hakkına, mesleki bağımsızlığa ve tıp eğitimine ciddi saldırıların olduğu bu dönemde, birlikte olmayacaksak eğer, yarın çocuklarımıza nasıl hesap vereceğiz?

 

İZMİR TABİP ODASI YÖNETİM KURULU

Bu haber 1963 kez okunmuştur.