Hastane Toplantıları Başlıyor

21.11.2011

 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 02.11.2011 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Sağlık Bakanlığı’nın idari yapılanmasını baştan sona değiştiren bu düzenleme ile kamu yararı yerine performans kriterini esas alan hastanecilik ve yöneticilik anlayışı getirilmiş,  kamu hastane birlikleri ile hastanelerin ve sağlık personelinin kaderi ayrı bir kurumun insiyatifine bırakılmıştır.

Sözleşmeli yöneticilere hekimleri atama ve geçici görevlendirme yetkisi tanınmış, yabancı hekim ve hemşire çalıştırılmasının yolu açılmış, Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık Meslekleri Kuruluna tıbbi uygulama hatası iddiası ile karşı karşıya kalan hekimleri meslekten geçici ve sürekli men etme yetkisi verilmiştir. Türk Tabipleri Birliği Kanununda değişiklik yapılarak hekimliğin kişi ve kamu yararına uygulanıp geliştirilmesi amacı yürürlükten kaldırılmıştır.

Bu düzenlemeler, hekim emeğinin değersizleştirilmesi, mesleki bağımsızlığın ortadan kaldırılması, güvenceli çalışma hakkının sınırlandırılması yönünde son yıllarda yapılan düzenlemelerin bütünleyici bir parçasıdır.

Özel veya kamu; birinci veya üçüncü basamak sağlık kuruluşu, pratisyen veya öğretim üyesi ayrımı olmadan bütün hekimleri ilgilendiren bu düzenlemelere karşı mücadele etmek, emeğimize, mesleki bağımsızlığımıza ve güvenceli çalışma hakkımıza sahip çıkmak zorundayız.

663 sayılı KHK ile getirilen düzenlemeleri ve önümüzdeki dönem yürüteceğimiz mücadele programını paylaşmak üzere hastane ve birim toplantıları planlanmıştır.

Toplantı programı belirlenen hastaneler ve toplantı tarihleri aşağıda paylaşılmıştır. Diğer hastane ve birimlerin toplantı tarihleri belirlendikçe sizlerle paylaşılacaktır.

Yoğun bir mücadele programına hazırlıklı olalım.

 

23.11.2011 / Çarşamba / Saat 12. 15 - Aliağa Devlet Hastanesi

23.11.2011 / Çarşamba / Saat 12. 15 - Konak Doğumevi Hastanesi

24.11.2011 / Perşembe / Saat 12.30   -  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi

25.11.2011 / Cuma / Saat 12.30         -  Bornova Devlet Hastanesi

 

 

İZMİR TABİP ODASI

Bu haber 1573 kez okunmuştur.