VAN DEPREMİ YARDIMLARI

26.10.2011

 Değerli Meslektaşlarımız,

Şehitlerimizle başlayan acılı günlerimiz Van Depremi ile sürüyor! Türkiye’nin hemen her köşesindeki yurttaşları derinden etkileyen bu olay biz hekimleri de özellikle üzmüş ve yardımcı olma çabalarımızın paylaşılması gereği duyulmuştur.

İlk günden bu yana Van Depremi konusunda duyarlılık gösteren ve bizlere ulaşarak her türlü hizmete hazır olduklarını bildiren siz değerli üyelerimize teşekkür ediyoruz.

1-) Afet Tıbbı konusunda deneyimli meslektaşlarımızın da aktardığı üzere herhangi bir otoriteden bağımsız, kendi olanaklarımızla afet bölgesine gitmek çözümün değil sorunun bir parçası olacaktır.  Bu öngörümüz gerek İl Sağlık Müdürlüğü ve gerekse Van Tabip Odası yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerle de doğrulanmıştır. Bölgede şu an için hekim sıkıntısı yaşanmamaktadır. Dolayısı ile şu anda otoriteden bağımsız olarak bölgeye gitmek ek sorunlara kaynaklık etmiş olacaktır.

Ancak, önümüzdeki günlerde bölgedeki sağlık çalışanlarının yenileriyle yer değiştirmesi gerekeceğinden şu anda yapabileceğimiz en iyi şey gönüllü olmak ve oluşturulacak listeye adımızı yazdırmaktır.

Bu amaçla info@izmirtabip.org.tr adresine konu bölümüne “gönüllüyüm” yazarak adınızı, soyadınızı, iletişim bilgilerinizi ve uzmanlık alanınızı içeren bilgileri göndermenizi rica ediyoruz. Biz hekimler bu konuda emeğimizle ve hekimlik becerilerimizle fazlasıyla katkıda bulunabiliriz.

2-) Bunun yanı sıra, aşağıda listesini aktardığımız ve acil ihtiyaç olduğu bildirilen  malzemelerle de Van Depremi için dayanışmamızı gösterebiliriz. Aşağıda listesi aktarılan eşyaların Oda’mıza getirilmesi halinde, toplanan eşyalar Oda’mız aracılığı ile afet bölgesine ulaştırılacaktır.

İhtiyaç Listesi       

***Afet Koordinasyon Merkezi ve Kızılay’dan alınan bilgiye göre ikinci el giyecek maddelerinin hijyen nedeniyle gönderilmemesi gerekmektedir.  )

Battaniye,

Uyku Tulumu,

Kuru Gıda (Orjinal Paketinde ve son kullanma tarihine enaz 6 ay kalmış olması)

Kaban, Kazak

Bot, Çorap

Eldiven, Atkı

Bebek bezi, Bebek maması

Hiyenik ped

Elektrikli, gazlı soba

3-) Diğer yandan, para yardımlarınız konusunda Oda’mızın aracılık etmesi söz konusu değildir.  Bu kapsamdaki katkılarınızın Başbakanlık’a ait banka hesap numaralarına iletilmesi doğru olacaktır düşüncesindeyiz.

Saygılarımızla.

 

İzmir Tabip Odası  

Bu haber 1945 kez okunmuştur.