Van Depremi

24.10.2011

Değerli meslektaşlarımız,

Şehitlerimizin acısı henüz hafiflememişken bir başka acıyla sarsıldık. Van’da yaşanan deprem felaketi acımıza yenilerinin eklenmesine neden oldu!

Hekimlik refleksimiz gereğince harekete geçen “yardıma koşma”, “bize de bir görev düşer mi?” yaklaşımı kendini göstermiş oldu!

Bu bağlamda bizleri arayan meslektaşlarımız gönüllü olduklarını, görev düşmesi durumunda Van’a gidebileceklerini bildirmişlerdir! “Tıbbiyeli” ruhuna yaraşır bu davranışları nedeniyle meslektaşlarımızı kutluyoruz!

İlk alınan bilgilere göre Van’a daha yakındaki merkezlerden yardım gönderilmesi ve sağlık personeli kaydırması yapılmaktadır!

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine ulaşmaya çabalamakla birlikte kendileriyle iletişim kurabilmiş değiliz. Haftanın başlamasıyla birlikte Sağlık Bakanlığı aracılığı ile bir düzenleme düşünülüp düşünülmediğini anlayabileceğiz. Böyle bir düzenleme yapılırsa ve gönüllü istenirse siz değerli üyelerimize gecikmeksizin ileteceğiz.

Kurumsal eşgüdüm içermeyen bireysel yardım girişimlerinin bir anlam taşımayacağı ve umulan yararı sağlamayacağı düşüncesiyle şimdilik beklemede kalmanızı öneriyoruz!

Van’da yaşanan deprem felaketiyle ilişkili olarak alınan ilk bilgilerin çok sağlıklı ve gerçekçi olmayabileceğini öngörmek gerekir düşüncesindeyiz.

Şimdilik yapabileceğimiz en iyi şey bir gönüllü havuzu oluşturmak ve gerekirse ileride bu havuzdan Van’a yönelik yardım sağlık çalışanı yönlendirmesine hazırlık yapmaktır diye düşünüyoruz!

Bu arada son olarak Van Tabip Odası Başkanı meslektaşımız odamız adına aranarak geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerimiz iletilmiş; her türlü yardıma hazır olduğumuz mesajı paylaşılmıştır.i

Değerli meslektaşlarımız,

Van Depremi’ne ilişkin duyarlılığınız için teşekkür ederiz.

Bugün İzmir İl Sağlık Müdür vekili ile görüşme olanağı bulduk. Aldığımız bilgiye göre deprem bölgesinde şu an için hekim eksikliği duyulmamaktadır. Bu nedenle siz duyarlı meslektaşlarımızı yardımcı olma isteğiyle düzenlemeden ve otoriteden yoksun bir şekilde bölgeye gitmemeleri konusunda uyarma gereği duyduk. Konunun uzmanlarının da doğruladığı gibi otoriteden yoksun olarak gerçekleştirilen bu tür girişimler çözümün değil sorunun bir parçası olmaktadır.

Şimdilik değilse de önümüzdeki günlerde bölgede hekim gereksinimi olabileceği göz önünde bulundurularak gönüllü olmayı isteyen meslektaşlarımızın adlarını bizlere bildirmeleri olası gereksinimin karşılanması bakımından yararlı olacaktır.

info@izmirtabip.org.tr adresine adınızı ve iletişim bilgilerinizi, uzmanlık alanınızı bildirmeniz saygıyla rica olunur.

Saygılarımızla

 

Bu haber 1473 kez okunmuştur.