ARTIK YETER !

08.09.2011

                               ARTIK YETER!

Basınımızın değerli mensupları,


Sevgili sağlık çalışanları!


Şu anda bulunduğumuz hastanede mesleğine ve hastalarına özeninden kuşku duymadığımız bir meslektaşımız artık sayısını unuttuğumuz bir başka fiziksel saldırının hedefi olmuştur.

Bundan önce de birçok kez vurguladığımız gibi sağlık ortamında hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelen ve her geçen gün tırmanan fiziksel şiddetin durmasına yönelik umudumuzu yitirmiş bulunmaktayız.


Çok iyi biliyoruz ki bu şiddeti, hekimi ve sağlık çalışanını değersizleştiren, sağlık gibi kutsal bir hizmeti parayla alınıp satılan bir mala dönüştüren, adına “sağlıkta dönüşüm” denilen anlayış tetiklemekte ve tırmandırmaktadır.


Etkili ve yetkililerimizin birkaç beylik sözden öte bu önemli konuya duyarlı olmadıklarını üzülerek izliyoruz. Hatta şiddete uğradığı için meslek örgütünün düzenlediği basın açıklamasına katılan bir meslektaşımızın disiplin cezasına çarptırıldığını biliyoruz! Şiddete uğradığımız için arkamızda durulması bir yana hakkımızı aradığımız için cezalandırılmaktayız!


Görüyoruz ki bizlere sahip çıkması gereken etkili ve yetkililer tam tersine ‘’bir darbe de biz vuralım, sindirelim’’  anlayışını benimsemektedirler!


Sahip çıkmaları ve destek olmaları bir yana yetkililerin, sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarında can güvenliklerinin sağlanması konusunda bile zafiyet içinde olduklarını şaşırarak izlemekteyiz!

Sizlerin huzurunda bizleri yönetenlere sesleniyoruz!


Sağlık hizmetleri sağlık çalışanlarının özverili çabaları sonucu ortaya çıkmaktadır! Biliniz ki bu hizmetlerin öznesi bizleriz!


Sağlık çalışanları olmadan ne sağlık hizmeti üretmek, ne can kurtarmak ne de şifa vermek söz konusu olabilir.        


Bizleri kaybetmeyi göze almayınız!


Yönetenlerin desteğini bekliyor, hakkımızı aramamıza engel olmamalarını diliyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ARTIK YETER DİYORUZ!

 


İZMİR TABİP ODASI                         
GENEL SAĞLIK İŞ SENDİKASI
TÜRK SAĞLIK-SEN SENDİKASI

Bu haber 2175 kez okunmuştur.