SAĞLIK BAKANLIĞINDAN TALEBİMİZDİR!

26.08.2011

 Başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına yönelik sözel ve fiziksel şiddetin tırmanma eğilimi içinde olduğu bugünlerde, önemli bir talebimizi kamuoyunun dikkatine sunmakta yarar görüyoruz!

Özellikle Sağlık Bakanlığı’na bağlı tedavi hizmeti veren kurumlarda yaygınlaştırılarak işlevsel kılınan “Hasta Hakları Kurulları”, başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanları hakkında soruşturma yürütmekte ve kimi zaman da hüküm vermektedir.

Şikâyetin asgari gereklerinin aranmasından da vazgeçildiği için dayanaksız ve gerekçesiz şikâyet sayısında da patlama yaşanmaktadır!

Hekim ve sağlık çalışanını şikâyet etmenin kolaylaştığı günümüzde sağlık çalışanlarının bu şikâyet patlaması karşısında kendilerini savunmaları noktasında benzer kolaylığın gösterilmediği düşüncesindeyiz.

Her ne kadar bu yakınmaların önemli çoğunluğu herhangi bir somut sonuca yol açmasa da; bu yolla hekimlerin çalışma isteklerinin kırıldığı, örselendiği ve incitildiği de hemen her gün yaşamakta olduğumuz bir acı gerçektir.

Düzenleme gereğince “Hasta Hakları Kurulu”nda çeşitli kesimlerden temsilciler bulunmakla birlikte, ne yazık ki, düzenleme ile hekimler ve sağlık çalışanları adına meslek örgütü ve sendika temsilcilerinin bu kurullarda yer almasına olanak verilmemiştir.

Bu durum zaten kolaylıkla haksız ve dayanaksız şekilde suçlanmakta olan hekimlerin bir de bu kurulda yalnız bırakılmaları ve buna bağlı olarak gerilim yaşamaları sonucunu doğurmaktadır.

“Haksız ve dayanaksız suçlama”nın  hekimlere yönelik şiddete bir başka boyut kattığını dakaygıyla izlemekteyiz.

Sağlık Bakanlığı Yetkilileri’ne açık çağrıda bulunuyoruz!

Hekimler başta olmak üzere tüm sağlık çalışanları için önemli zaman ve motivasyon kaybı aracına dönüşen yakınmaların görüşüldüğü “Hasta Hakları Kurulları”nda tabip odası ve sendika temsilcilerine yer verilmesi gerekliliğini önemle dile getiriyoruz.

Özgürlüklerin ve demokrasinin her geçen gün geliştiğinin iddia edildiği bugünlerde, bu çağrımızla dile getirmiş olduğumuz talebimizin abartılı bir istek olmadığı inancındayız!

Saygılarımızla

İzmir Tabip Odası

Bu haber 5364 kez okunmuştur.