Muayenehane Hekimlerinin Dikkatine...

28.07.2011

 Danıştay kararları sonrasında muayenehanelerin hukuksal durumunu konusundaki açıklamalarımız daha önce WEB sitemiz ve e-mail aracılığıyla meslektaşlarımızla paylaşılmıştır. (İlgi yazı için tıklayınız ) Danıştay 10.Dairesi, muayenehanelerin fiziksel ve teknik koşullarına ilişkin bir kısım maddelerin yürütmesinin durdurulmasına karar vermiş, bir kısım maddelerin yürütmesinin durdurulması taleplerini reddetmiştir.  

03.08.2010 tarihinden önce faaliyet gösteren muayenehanelerin yönetmelikte düzenlenen koşullara uyum sağlaması gerektiğine ilişkin maddenin yürütmesinin durdurulması talebi Danıştay 10.Dairesi tarafından kabul edilmemiştir. Bu madde şu şekildedir.

GEÇİCİ MADDE 7 – (Ek:RG-3/8/2010-27661)

(1) 3/8/2010 tarihine kadar açılmış olan muayenehaneler, 12/D maddesine bir yıl içerisinde uygunluklarını sağlayarak müdürlüğe başvururlar. Müdürlükçe yerinde incelenen ve bu Yönetmelikteki şartları taşıdığı tespit edilen muayenehanelere uygunluk belgesi düzenlenir. Bu süre içerisinde yeni uygunluk belgesi almayan muayenehanelerin valilikçe faaliyeti durdurulur.

Yönetmelikteki bu düzenleme gereği, 03.08.2010 tarihinden önce muayenehane faaliyeti yürüten meslektaşlarımızın 03.08.2011 tarihine kadar İl Sağlık Müdürlüğüne bir başvuru yapması gerekmektedir.

Danıştay 10.Dairesi kararları ve bu konuda oluşan kamuoyu sonucunda, Sağlık Bakanı tarafından bir açıklama yapılmış, yönetmelikte bazı esneklikler yapılabileceği belirtilmiştir. Aldığımız duyumlar, bir yönetmelik değişikliğinin hazırlanmakta olduğu, değişiklik ile bazı esneklikler sağlanarak sürenin uzatılabileceği, yönetmelik değişikliğinin 03.08.2011 tarihinden önce yayınlanabileceği yönündedir.

Ancak bu bilgilerin net bir şekilde doğrulanması mümkün olamamıştır. Böyle bir değişiklik hen&uu

Bu haber 2295 kez okunmuştur.