Muayenehaneler İçin Basın Açıklaması : 26 Haziran 2011 Cuma 12.00

23.06.2011

Muayenehaneler için yapılan yönetmelik değişikliklerine uyum süresi 03.08.2011 tarihinde dolmaktadır. Getirilen koşullarla, hekimlerin mesleklerini serbest icra etme hakkı ortadan kaldırılmaktadır.

Muayenehane faaliyetinin Tam Gün tartışmalarına odaklanmasının ve bu çerçevede değerlendirilmesinin doğru bir yaklaşım olmadığını değerlendiriyoruz.

Muayenehaneler, hekimlerin mesleklerini serbestçe ve bağımsız bir şekilde yürüttüğü sağlık kuruluşlarıdır. Hekimler, kamuda veya özelde hiçbir sağlık kurum ve kuruluşunda çalışmasa dahi muayenehanesinde mesleğini bağımsız olarak uygulama hakkına sahiptir. Hekimlerin çok uzun yıllardır sahip olduğu bu hakkın sınırlandırılması ve ortadan kaldırılması kabul edilemez.

Muayenehaneler için getirilen fiziki ve teknik zorunluluklara karşı açılan davalarımız ve hukuksal süreç devam etmektedir. 

Devam eden hukuksal süreçler yanında; basın açıklaması, panel-forum ve kitlesel yürüyüşlerle muayenehanelerin durumunun kamuoyu ile paylaşılmasına karar verilmiştir. 

Bu çerçevede;

20 Haziran 2011 pazartesi günü TTB Merkez Konseyi tarafından bir basın açıklaması yapılmıştır. Basın Açıklaması İçin Tıklayınız

24 Haziran 2011 Cuma günü saat 12.00’de, İzmir Tabip Odası’nda muayenehanelerin içinde bulunduğu durumun kamuoyu ile paylaşılacağı bir basın açıklaması yapılacaktır. Meslektaşlarımızın basın açıklamasına katılımını dileriz.

26 Haziran 2011 Pazar günü 09.00- 12.00 arası İstanbul Taksim Hill Otelde,  tüm illerden ve uzmanlık derneklerinden katılımın amaçlandığı  panel-forum ve ardından 13.30’ da Tünel’den Taksim’e kitlesel yürüyüş  ve basın açıklaması yapılacaktır.

3 Ağustos’a yaklaşılan tarihlerde Ankara’da yine ortak eylem ve basın açıklaması yapılacaktır.  

Saygılarımızla.

 

İZMİR TABİP ODASI

Bu haber 1429 kez okunmuştur.