SARIKAMIŞ'A ÇAĞRI...

08.06.2011

Değerli meslektaşlarımız,

Geçtiğimiz Ocak ayında coşkulu ve kalabalık bir izleyici topluluğuna "Sarıkamış Harekâtı"nı anlatan Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof Dr Bingir SÖNMEZ'i izlemiş olanlar anımsayacaklardır. 

Biri kışın diğeri de yazın olmak üzere Sarıkamış Şehitleri'ni anma yürüyüşü düzenlenmektedir.

Yaz yürüyüşüne ilişkin bilgilendirmeyi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu anma yürüyüşünde yer almak isteyen meslektaşlarımızın bizlerle iletişime geçmesini rica ediyoruz.

Saygılarımızla

İzmir Tabip Odası

İletişim için : info@izmirtabip.org.tr 

Sarıkamış Şehitleri Gönüllüleri,

Bu yıl iki aktivite aynı anda olacak. 

Özellikle 9. Kolordu yürüyüş ekibimiz sınırlı olacak. Kendisine güveneni 9. Kolordu yürüyüşüne, diğerlerini 10. Kolordu yürüyüşüne (aslında motorize ekip olacak) bekliyoruz.

Saygılarımla.
Dr Bingür Sönmez
Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı

HARİTA :
http://ge.tt/81ewip4?c

Bir gurup:
9. Kolordu Yürüyüş gurubu: Yaklaşık 30 kişi 5-9 Temmuz tarihleri arasında 9. Kolordu rotasından yürüyecek. Haritada görülen 29. ve 17.

Tümenlerin gittiği yol.

Bu yol Roma'dan beri gelen "Top Yolu" olarak isimlendirilen bir dağ yoludur ve Soğanlı dağlarının kar tutmayan sırtlarından yürünür. Muhtemelen 4 Temmuz (Pazartesi) Erzurum'da olacağız ve ertesi sabah
erkenden Narman'a gidip kahvaltı yapacağız, Yürüyüş Çimenli Köyü ile Bardız (Gaziler) köyü arasında, yaklaşık 100 km olacak (günde ortalama 25 km) yürüyüş ile 4 gece, 5 gün sürecek. 9. Temmuz (Cumartesi günü)

Bardız Şehitliğinde olacağız. Bizi yörenin cirit ekibi Çakırbabada karşılayacak ve Şehitliğe kadar eşlik edecek.

İkinci Grup:
10. Kolordu Grubu: 8 Temmuz Cuma günü İstanbul'dan yola çıkacak ve akşam Erzurum'da olacak. Kısa bir Erzurum gezisinden sonra otelde kalacaklar ve cumartesi sabah erkenden 10. Kolordu rotası üzerinden
sabah erkenden Narman'a gelecekler ve kahvaltı yapacaklar. Buradan Oltu, Kosor Boğazı ve Bardız köyüne Yayla Şehitliğine gelecekler.

O gün birinci grup 9. kolordu yürüyüşünü tamamlamış olarak şehitlikte buluşacaklar. Akşama kadar şehitlikte kalacağız. O gece Sarıkamış'a intikal edeceğiz ve pazar günü Sarıkamış Şehitliklerini ziyaret edeceğiz. Oradan Kars'a geçeceğiz ve kaleyi dolaşacağız. Vaktimiz olursa Ani yi ziyaret edip akşam uçak ile döneceğiz. Yani pazar akşamı herkes evinde olacak (İnşallah). Yerel organizasyonlar AKUT un Erzurum ekibi tarafından koordine ediliyor:  Ekip Başkanı Bünyamin Akbulut. AKUT ekibi bu yolu 2 kez gittiler ve araziyi çok iyi tanıyorlar. Geçen yıl yürüyüşün bir aşamasından Jandarma (hem katılım, hem güvenlik için) yürüyüşe katılmıştı.
Bu yıl ekip içinde belgeselciler olacak. Yol boyunca 1915 ten beri ziyaret edilmeyen şehitlikleri bulup
yerlerini tespit edeceğiz ve ellerimizle taşlarını düzelteceğiz. Detaylı bilgi zaman zaman gönderilecektir. 


TÜM ŞEHİTLERİN RUHLARI ŞAD OLSUN.

Saygılarımla
Dr Bingür Sönmez
Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı

 

Bu haber 2763 kez okunmuştur.