Basın Açıklaması (25.05.2011): HEKİME ŞİDDET BU DEFA KARŞILIKSIZ KALMADI. SALDIRGAN TUTUKLANDI...

25.05.2011

Sağlık çalışanlarının karşılaştığı şiddet olaylarının artmasında ‘’sağlıkta dönüşüm’’ programının yol açtığı olumsuzluklar kadar, şiddet uygulayanların etkili bir yaptırımla karşılaşmıyor oluşlarının da etkisi büyük olmuştur.  Ancak bu kez farklı bir durum yaşandı; savcılık tarafından tutuklama istemiyle sevk edilen saldırgan, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde 22 Mayıs 2011 Pazar günü bir acil hekimi, hasta yakınının  saldırısına uğradı. Acil serviste sıra bekleyen hasta yakını, gecikme nedeniyle sözlü sataşmada bulunduğu meslektaşımızı daha sonra ağır küfürlerle birlikte  darp etti.

İzmir Tabip Odası Hukuk Bürosu’nun yönlendirmesiyle meslektaşımız saldırgandan şikayetçi oldu. Savcılık tarafından tutuklama istemiyle sevk edilen saldırgan, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Benzer şiddet olaylarında ilk kez yaşanan bu gelişme, hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların önünün alınması adına çok önemlidir.

Kamu görevlilerine yönelen fiziksel ve hatta sözel saldırıların bile hürriyeti bağlayıcı bir önlemle cezalandırılmasına karşın özveriyle çalışan ve şifa dağıtan hekimlerin uğradığı saldırılar, bugüne kadar her nedense tutuklamayı gerektirmeyen olgular olarak görülüyordu.  

Hekime saldırıyı özendirdiğini düşündüğümüz bu eksikliğin giderilmesi adına, bu alışılmadık gelişmeyi önemsediğimizin altını çiziyoruz.  

 

Bu haber 1802 kez okunmuştur.