İzmir Tabip Odası Emekli Hekimler Komisyonu Kuruldu.

24.05.2011

Emekli Hekimler Derneği Başkanı Dr. Süleyman Us ’un,  Odamızda bir Emekli Hekimler Komisyonu kurulması talebi içeren yazılı başvurusu Yönetimimizce değerlendirilerek, Emekli Hekimler Komisyonu oluşturulması kararı alınmış ve Dr. Süleyman Uskurucu olarak görevlendirilmiştir.

Emekli Hekimlerimize SMS ile duyuru yapılmıştır. Konu ile ilgilenen emekli hekimler bir araya gelerek Komisyon oluşturulmuş, görüş ve düşünceler dile getirilmiş, sorunlar iletilmiş, tartışılmıştır. Başkan ve Sözcü olarak Dr. Süleyman Us seçilmiş ve alınan kararlar doğrultusunda tespit , talep ve dileklerOda Yönetimimize iletilmiştir.

Emekli Hekimler Komisyonu tarafından alınan kararlarda;
Komisyon her ayın ilk Çarşambası saat 18 de İzmir Tabip Odasında toplanacaktır.

Komisyon üyeleri e posta ve SMS gurubu oluşturulması, komisyon toplantılarının Üye ve diğer emekli hekimlerimize duyurulmasının Oda Yönetimince sağlanmasının talep edilmesine karar verilmiştir.

Emekli Hekimlerin durumlarının, sorunlarının, Tabip odasından beklentilerinin saptanacağı bir anket çalışması yapılması talebinin gereği için Oda Yönetimine iletilmesine karar verilmiştir.

Emekli Hekim Maaşları, Çalışan Emekli Hekimlerin sorunları, Emekli Hekim İstihdamı, Sağlıklı Yaşlanma, Emekli Hekimlerin Sağlık hizmeti almalarını ile ilgili sorunları, Emekli Hekimleri ile Dayanışma ve Sosyal Etkinlik çalışma guruplarının oluşturulması kararlaştırılmıştır.

Komisyonumuz çalışmalarında Odamız Yönetimi aracılığı ile ilgili Sivil Toplum Örgütleri, Kamu Kuruluşları ve Yerel Yönetimleri ile işbirliği ve Ortak Projelerin gerçekleştirilmesi için çalışılmasına karar verildi.

Yönetimimiz tarafından TTB’ye bir yazı yazılarak Odamızda bir emekli hekimler komisyonunun kurulduğunun bildirilmesini istiyoruz. Bu yazıda TTB bünyesinde bir Emekli Hekimler Kolu oluşturulması talebinde bulunulmasını ve Emekli Hekimler ile ilgili olarak TTB bünyesinde yapılan tespit ve çalışmalar ile ilgili bilgi istenilmesini, gerekirse Komisyon Başkanı tarafından bizzat TTB’ye gidilerek konu ile ilgili bilgi alınabileceğinin bildirilmesini talep ediyoruz.

Emekli Hekimler Komisyonu bir çalışma önergesi hazırlayarak Yönetimin Bilgi ve Onayına sunacaktır.

Emekli Hekimler Komisyonu, Yönetimimizce Emekli Hekimlere ilişkin olduğu gerekçesi ile kendisine yönlendirilen konularda Görüş oluşturacak ve Yönetime yazılı olarak bildirecektir.

Emekli Hekimlerden gelen sorunlar ve beklentiler Yönetime iletecektir.

 

İzmir Tabip Odası Emekli Hekimler Komisyonu adına

Başkan Dr. Süleyman Us

 

Bu haber 1535 kez okunmuştur.