ACİL SERVİS HEKİMLERİ MAĞDUR EDİLMESİN!

12.05.2011

 

Değerli basın mensupları,

Hemen her fırsatta sağlık ortamındaki aksaklık ve sorunlarla ilgili yakınmalarımızı dile getiriyoruz!

Yetkililerin tersini söylemesine karşılık bugün sizlere duyuracağımız sorun somut bir yaşam gerçeğidir!

Bilindiği gibi, hekimlerin parasal kazançları performansa dayandırılmıştır! Performans sisteminin yanlışlığı bir yana; acil servis hekimleri yaptıkları işin yoruculuğu ve risklerine karşılık ödüllendirilmek bir yana cezalandırılmaktadırlar!

Mantığını ve nedenini anlayamadığımız bir kat sayı oyunuyla maaşa yansıyan sabit döner sermayeye ek olarak ödeme alamaz duruma getirilmişlerdir.

Acil servislerde çalışmakta olan meslektaşlarımızın döner sermayeye ödemesine esas olacak çarpanlarının 1.1 olarak belirlenmiş olması sorunun nedenini oluşturmaktadır.

Aynı konumdaki diğer 1.basamak hekimlerine 2.1 çarpanla döner sermaye dağıtılırken, yaptıkları işin meşakkati ve güçlüğü de göz önüne alındığında; acil servis hekimlerine reva görülen bu uygulamayı insafsızlık, eşitsizlik ve akıl dışılıkla açıklamaktan başka yol bulamıyoruz!

Yöneticiler hekimlere 10.000-15.000 TL döner sermaye ödemesi yaptıklarını belirtmektedirler. Vatandaşların yanıltılarak tepkilerinin hekimlere yöneltilmesinin nedenlerinden birisi de budur. Buradaki arkadaşlarımız aylık ortalama 40-50 TL döner sermaye almaktadırlar. Bu durumu kamuoyunun ve sağlık çalışanlarının bilgisine sunuyoruz.

Olağanüstü çalışma temposu içindeki meslektaşlarımıza bu anlamsız ve dayanaksız uygulama ile bir de geçim sıkıntısı yaşatmaya hakkı olmamalıdır yönetenlerimizin!

Değerli basın mensupları,

Huzurlarınızda etkili ve yetkililerimize sesleniyoruz!

Bu mağdur edici ve sıkıntıya sokucu uygulamaya bir an önce son verilmelidir! Bu sorunun giderilmesi konusunda yetki sizlerin elindedir!

Bu anlamsız ve insafsız uygulama acil servis hekimi meslektaşlarımızın bir yandan motivasyonunu ve özen gerektiren işlerine yoğunlaşmayı olumsuz yönde etkilerken diğer yandan da çalışma barışını tehlikeye düşüren bir unsura dönüşmüş durumdadır!

Acil servis hekimlerimizin verimliliği ve motivasyonu dolayısı ile de hastalarımızın daha iyi hizmet alması adına bu yanlışlıktan vazgeçilmesini talep ediyoruz.

Döner sermaye ödemeleri genelgelerle sürekli değişmekte çalışanları mağduriyetlerine yol açmakta, geleceklerini görmelerine engel olmaktadır.

Bir kez daha yineliyoruz, Döner Sermaye, Performans, Ek Ödeme değil, emekliliğimize yansıyacak sabit ücret istiyoruz!

Saygılarımızla

 

İZMİR TABİP ODASI 

Bu haber 4687 kez okunmuştur.