MESLEKTAŞIMIZA YÖNELİK SALDIRIYI KINIYORUZ...

04.05.2011

Diyarbakır’da bir kadın doktorumuza kaymakam tarafından şiddet uygulamasının üzüntüsünü yaşarken bu kez de İzmir Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesinde dün gece bir saldırı gerçekleştirildi.

Acil serviste görevli bir doktorumuz hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir’de acil hizmetlerinin en yoğun verildiği hastanelerimizin başında gelen kuruluşlardandır. Tüm çalışanlarımız büyük iş yükünü büyük bir özveri ile karşılamaktadırlar.

Hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları lanetliyoruz. Saldırganların cezalandırılmasını talep ediyor ve bu işin takipçisi olduğumuzu bütün kamuoyuna duyuruyoruz. Meslektaşımıza hukuki ve manevi her türlü desteği vereceğiz.

 Sağlık hizmeti kamusal ve halkçı bir anlayışla sunulurken bir hekimin, bir ebenin, bir sağlık memurunun toplumdaki saygınlığı üst düzeyde idi. Çünkü halkın sağlığı için elinden geleni yapıyordu, kutsal ve yerine başka şey konulamaz bir hizmet üretiyordu.

Ne zaman ki sağlık piyasaya düştü, alınır satılır bir meta’ya dönüştürüldü, o zaman sağlık çalışanlarının ürettiği hizmet de değersizleştirildi. Sözel ve fiziksel şiddet günlük uygulama haline geldi.

Birçok zorluklarla uğraşan, zor ve yoğun çalışma koşullarında nitelikli sağlık hizmetleri vermeye çalışan sağlık çalışanları bu davranışları hak etmediklerini düşünüyorlar. Meslekten uzaklaşma eğilimi giderek artıyor. Buna dur demenin zamanı gelmedi mi?

Hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olgularında

timsah gözyaşları döken idarecilere sesleniyoruz.

Yaptığınız açıklamalarla ve uygulamalarla sağlık çalışanlarını boy hedefi getiren siz idareciler, mutlu musunuz?

“Sağlık çalışanlarının şiddete uğramasını kabullenmiyoruz” açıklaması yapan ancak hiçbir önlem almayan idareciler, ne kadar samimisiniz?

Meslek örgütünün önerilerine, sağlık çalışanlarına  şiddete karşı hazırlanan yasa tasarılarına niçin kulağınızı tıkıyorsunuz?

Hekime şiddetin faili, bu saldırılara karşı hiçbir idari ve hukuki önlem almayan, hastaları sağlık çalışanlarına yönelik kışkırtan idarecilerdir.

Bizler, sağlık çalışanları ve sağlık çalışanlarının temsilcileri, hastalarımıza sahip çıkmaya, sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Ancak sağlık çalışanına yönelik şiddete ve şiddete iştirak eden idarecilerin tutumlarına karşı mücadeleye devam edeceğiz.

 

İZMİR TABİP ODASI                                GENEL SAĞLIK İŞ SENDİKASI  

Bu haber 2453 kez okunmuştur.